Waarom Werkt De Airfryer Niet Meer?

Inhoudsopgave:

Waarom Werkt De Airfryer Niet Meer?
Waarom Werkt De Airfryer Niet Meer?

Video: Waarom Werkt De Airfryer Niet Meer?

Video: Waarom Werkt De Airfryer Niet Meer?
Video: Hoe en waarom Airfryer voorverwarmen? 2024, April
Anonim

Een airfryer is een elektrisch apparaat. Daarom moeten de belangrijkste redenen voor het falen worden gezocht in de bedrading, de besturingseenheid, het verwarmingselement of de ventilator.

Waarom werkt de airfryer niet meer?
Waarom werkt de airfryer niet meer?

instructies:

Stap 1

Als de Airfryer niet meer werkt, moet u eerst controleren of deze correct is aangesloten op het lichtnet, evenals de locatie van de elementen van het elektrische apparaat. Dit kan worden veroorzaakt door een losjes gesloten deksel of een niet-onderdrukte deksel.

Stap 2

Een van de redenen voor het falen van de Airfryer kan een doorgebrande thermische zekering zijn. In dit geval reageert het apparaat op geen enkele manier op verbinding met het netwerk. De storing elimineren - de zekering vervangen. U kunt de locatie bepalen aan de hand van het schema dat bij de gebruiksaanwijzing van de airfryer is gevoegd.

Stap 3

De heteluchtfriteuse werkt mogelijk niet meer door onderbrekingen in het elektrische circuit. Het is noodzakelijk om de integriteit van alle draden van het apparaat te controleren, te beginnen bij de stekker. Als de aanwezigheid van schade wordt bevestigd, is het noodzakelijk om de losgekoppelde elektrische bedrading schoon te maken, aan te sluiten en te isoleren, het apparaat te monteren en te controleren of het werkt.

Stap 4

De heteluchtfriteuse stopt met werken, zelfs als de regeleenheid uitvalt. Het aan-lampje brandt, maar het apparaat reageert niet op opdrachten. De oorzaak van een dergelijke storing kan in de regel alleen worden geëlimineerd door de hele besturingseenheid door een nieuwe te vervangen. In sommige gevallen kan de reparatie van dit apparaat worden uitgevoerd in servicecentra.

Stap 5

Een defect van het verwarmingselement zal ook leiden tot het falen van de airfryer. De bruikbaarheid kan meestal worden bepaald door visuele inspectie. Als het verwarmingselement van kleur of maat is veranderd, is er maar één conclusie: het moet worden vervangen. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van het apparaat om een vergelijkbare eenheid in grootte en prestatie aan te schaffen. Soms is het toegestaan om verwarmingselementen te installeren die anders zijn dan de eerder gebruikte, maar compatibel zijn met dit apparaat. U kunt het ook vinden in de instructies.

Stap 6

De airfryer kan zijn functies niet uitvoeren met een niet-werkende ventilator. Als het niet draait wanneer het apparaat is ingeschakeld, is het noodzakelijk om het apparaat te demonteren en de integriteit van de bedrading van de ventilatorvoeding te inspecteren, en ook om na te gaan of er mechanische schade aan is. Als alles in orde is met de bedrading, moet de ventilator worden vervangen.

Aanbevolen: