Hoe De Camera Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Camera Te Controleren?
Hoe De Camera Te Controleren?

Video: Hoe De Camera Te Controleren?

Video: Hoe De Camera Te Controleren?
Video: Canon DSLR tutorial in Telugu 2024, Mei
Anonim

Bij het kopen van een film of digitale camera wil een ervaren of beginnende fotograaf meestal een nieuwe techniek om hem alleen maar vreugde te brengen. En dit betekent dat u zeker moet zijn van de prestaties in de winkel. Er zijn ook situaties waarin een oud apparaat plotseling op een plank in de kast van een grootvader verschijnt en de nieuwe eigenaar erg geïnteresseerd is om te weten of het kan worden gebruikt of niet. Waar moet je op letten?

Hoe de camera te controleren?
Hoe de camera te controleren?

Het is nodig

  • - fototoestel;
  • - computer met Adobe Photoshop of Gimp;
  • - kaartlezer;
  • - cassette;
  • - kleurenfotografische film met maximale gevoeligheid;
  • - onnodig verfilmde of uitgeblazen film.

instructies:

Stap 1

Om uw digitale camera te testen, leest u de instructies en gaat u pas verder met de test. Zet de camera aan en stel de maximale beeldkwaliteit in. Maak een proefopname. Maak foto's van lichte en donkere objecten.

Stap 2

Voer de eerste beoordeling direct op de cameramonitor uit. Sommige gebreken kunnen direct worden opgemerkt. Dit is de zogenaamde "ruis" of "sneeuw" - het uiteenvallen van een afbeelding in afzonderlijke pixels. Besteed speciale aandacht aan de donkere gebieden, waar dit defect het beste te zien is. Ook op het camerascherm is lichtafval merkbaar: een afname van de helderheid van het beeld aan de randen.

Stap 3

Als er volgens de documentatie een optische zoomlens is, is het logisch om te proberen te fotograferen met verschillende brandpuntsafstanden binnen de opgegeven limieten.

Stap 4

Breng foto's over naar de computer. Open ze in een grafische editor. Beoordeel de beeldkwaliteit. Er mag geen uitval zijn van beeldelementen in de vorm van donkere of lichte velden of strepen, stof op de matrix. De helderheid moet zowel in het midden als aan de randen van het frame hetzelfde zijn. De scherpte moet ook over het hele frame hetzelfde zijn. De afmetingen van de afbeelding en de resolutie ervan moeten overeenkomen met die vermeld in de begeleidende documentatie. De afbeelding moet goed gedetailleerd zijn met voldoende contrast.

Stap 5

Ook in de winkel kan het zijn dat het filmapparaat geen bijbehorende documentatie heeft. Neem de camera en verwijder deze uit de hoes, als die er is. Open de achterwand. Test de sluiterwerking bij verschillende sluitertijden. Het zou normaal moeten werken, ongeacht het type en de modus, en ook volledig sluiten.

Stap 6

Controleer de verhouding van de verdelingen op de schalen van de lens met de limieten van mobiliteit van de ringen. De focuslimieten moeten overeenkomen met de markeringen van de minimumwaarde aan de ene kant en oneindig aan de andere kant. Wat de opening betreft, moet het maximale aantal op de schaal overeenkomen met de maximale sluiting.

Stap 7

Neem een cassette met belichte of gebruikte film met intacte perforaties eruit. Laad het in de camera. Controleer de werking van het filmdoorvoermechanisme eerst met het deksel open en daarna met het gesloten deksel. Controleer dan het terugspoelmechanisme. Verwijder en inspecteer de film. Er mogen geen haken, klemmen en perforatieonderbrekingen zijn.

Stap 8

Controleer met een meetzoekercamera de overeenkomst tussen de meetzoeker en de scherpstelschaal. Richt de camera op de scherpte langs de microlijnen of raster en controleer met de lensschaal. Houd er dan rekening mee dat u zowel het apparaat als de lens tegelijkertijd controleert. Daarom is het voor de duur van de test beter om de lens op een onbekend apparaat te vervangen door een eigen, betrouwbaar getest apparaat. Dit is mogelijk als de camera verwisselbare optica heeft. Dezelfde controle kan worden gedaan met een spiegelapparaat, maar het geeft een benaderend resultaat. Met Smena of goedkope halfautomatische camera's hoef je zoiets niet te doen.

Stap 9

De eindcontrole kan alleen buiten de winkel gebeuren. Laad een hooggevoelige kleurenfilm. Bedek de lens met de lensdop. Plaats de camera zonder hoesje in direct zonlicht. Houd het in verschillende posities. Maak een paar foto's met de klep gesloten. Gebruik de rest van de film om verschillende scènes op te nemen. Het wordt aanbevolen om een doel te schieten - een speciale tafel met een raster waarmee u de kwaliteit van de lens kunt bepalen. Als het er niet is, kunt u de fotografie van het metselwerk thuis gebruiken en het vanaf verschillende afstanden uitvoeren. Hiermee kunt u de scherpstelling evalueren. Ontwikkel de film, maak afdrukken. De eerste foto's gemaakt met gesloten deksel zullen laten zien of de lichtdichtheid van de koffer voldoende is.

Aanbevolen: