Hoe Professionele Filmprofessionals Camcorders Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe Professionele Filmprofessionals Camcorders Kiezen
Hoe Professionele Filmprofessionals Camcorders Kiezen

Video: Hoe Professionele Filmprofessionals Camcorders Kiezen

Video: Hoe Professionele Filmprofessionals Camcorders Kiezen
Video: ЛУЧШИЕ ВИДЕОКАМЕРЫ 2021 ГОДА - ТОП-5 ЛУЧШИХ ВИДЕОКАМЕР 2021 ГОДА 2024, April
Anonim

Zelfs als uw telefoon of digitale camera video's kan opnemen, zal een speciale camcorder het beter doen. Maar eerst moet zo'n camera verstandig worden gekozen.

Hoe professionele filmprofessionals camcorders kiezen
Hoe professionele filmprofessionals camcorders kiezen

instructies:

Stap 1

Als uw computer een tv-tuner of alleen een video-opnamekaart heeft, kunt u overwegen een VHS-C, Video-8 of Hi8 analoge camcorder aan te schaffen. Ze zijn uitgerust met zeer goede lenzen met een aanzienlijk diafragma. Dergelijke apparaten worden niet meer geproduceerd, maar kunnen op een online veiling tegen zeer lage prijzen worden gekocht. Vraag uw dealer of de roterende videokoppen van de camera versleten zijn. Als het van de VHS-C-standaard is, hebt u een videorecorder-adapter in de set nodig (mits u er een hebt) - dit zal verdere slijtage van de camerakoppen vertragen.

Stap 2

Als de computer geen video-opnamekaart heeft, beperk dan uw keuze tot alleen digitale modellen, aangezien het direct opslaan van opnamen op de media waarmee de camera werkt niet alleen duur, maar ook onhandig is. Apparaten die op dvd's schieten zijn erg handig. Ze kunnen ook werken met herschrijfbare schijven, waardoor u de media opnieuw kunt gebruiken nadat u informatie naar een computer hebt herschreven. Houd er echter rekening mee dat het per ongeluk afsluiten van de camera de schijf kan beschadigen. Als u de opname wilt lezen op een computer waarop u de software die bij het apparaat is geleverd niet kunt uitvoeren (bijvoorbeeld onder het Linux-besturingssysteem), moet u een afrondingsbewerking uitvoeren met behulp van de camera. Daarna is het onmogelijk om iets aan de schijf toe te voegen totdat deze is gewist (als deze herschrijfbaar is), maar u kunt deze op alles lezen (computer, huishoudelijke dvd-speler).

Stap 3

MiniDV- en Digital8-camera's nemen in digitale vorm op speciale cassettes op. Apparaten van het tweede formaat kunnen cassettes van analoge formaten Video-8 en Hi8 lezen en digitaliseren. De meeste van deze camera's zijn niet alleen incompatibel met Linux, maar vereisen ook dat de machine een ongebruikelijke FireWire-interface heeft.

Stap 4

Camera's die beelden opnemen op een geheugenkaart of ingebouwde harde schijf zijn erg interessant. Ze worden geproduceerd door een groot aantal bedrijven, van bekende tot weinig bekende Chinese. Onder hen zijn er die in plaats van de FireWire-interface een gewone USB gebruiken, en sommige zijn zelfs compatibel met Linux, tenminste bij gebruik van een kaartlezer.

Stap 5

Onthoud dat verborgen camcorders die vermomd zijn als vulpennen, verboden zijn door de huidige wetgeving.

Aanbevolen: