Een Sony TV Kiezen Choose

Inhoudsopgave:

Een Sony TV Kiezen Choose
Een Sony TV Kiezen Choose

Video: Een Sony TV Kiezen Choose

Video: Een Sony TV Kiezen Choose
Video: Sony TV Buying Guide 2020: How To Choose The Right TV 2024, April
Anonim

Een groot aantal tv-modellen van Sony kan het voor een koper moeilijk maken om de tv te kiezen die het beste bij hem past. Om je niet te vergissen met de keuze, bekijk je de tv voor verschillende kenmerken.

Een Sony TV kiezen choose
Een Sony TV kiezen choose

instructies:

Stap 1

Bereken de diagonaal. Deze eigenschap wordt gemeten in inches of centimeters. Afhankelijk van de grootte moet de afstand worden gekozen van waaruit u tv gaat kijken. Het is wenselijk dat het 3-5 keer groter is dan de schermdiagonaal. Voor tv-kijken zijn modellen met een diagonaal van 21 inch of meer geschikt (bijvoorbeeld goedkope Sony-tv's uit de KDL-22- en KLV-22-serie), voor het bekijken van dvd's - vanaf 29 inch, voor thuisbioscopen - vanaf 32 inch.

Stap 2

Een belangrijke rol wordt gespeeld door de resolutie van het tv-scherm. Een minimum van 800 horizontale pixels is voldoende om dvd's te bekijken. Voor het bekijken van high-definition video - 720 pixels verticaal (bijvoorbeeld Sony KDL-32EX310 of Sony KLV-32BX300), voor Full HD-video - 1080 verticaal (bijvoorbeeld Sony KDL-32BX420).

Stap 3

Let op de beeldverhouding van het Sony TV-scherm. De standaard is 4: 3 - in dit formaat worden televisie-uitzendingen uitgezonden. De beeldverhouding van 16:9 is meer geschikt voor het bekijken van breedbeeldfilms en uitzendingen. De meeste tv's van Sony hebben een beeldverhouding van 16:9.

Stap 4

Het volgende kenmerk om op te letten is geluid. Voor een gewone familie-tv is stereogeluid voldoende en voor filmweergave van hoge kwaliteit is 5.1-geluid meer geschikt (bijvoorbeeld de modellen KDL-32EX310, KLV-32BX320 of KDL-32EX720). Kijk naar de kracht van de luidsprekers: hoe meer het is, hoe beter het geluid zal zijn op een lager volume.

Stap 5

Besteed aandacht aan het gemak van het gebruik van de tv. Het menu moet duidelijk zijn, opgedeeld in logische items. Ook de afstandsbediening speelt een belangrijke rol. Het moet goed in de hand liggen, de knoppen moeten duidelijk worden ingedrukt. Zeer grote afstandsbedieningen zijn over het algemeen niet zo comfortabel in gebruik als standaardformaten.

Stap 6

Beoordeel de aanwezigheid en locatie van extra tv-aansluitingen. Als je er apparaten (speler, camera, gameconsole) op gaat aansluiten, dan speelt hun aanwezigheid een belangrijke rol.

Stap 7

Ontdek de extra functies van uw tv. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om tv-programma's volgens een vast schema op te nemen op de ingebouwde harde schijf, de mogelijkheid om video af te spelen vanaf een apparaat dat is aangesloten via een USB-connector, enz. Sommigen van hen kunnen nuttig zijn, terwijl u voor anderen gewoon te veel betaalt, maar u zult ze niet gebruiken.

Aanbevolen: