Wat Is Beter: Canon Of Nikon

Inhoudsopgave:

Wat Is Beter: Canon Of Nikon
Wat Is Beter: Canon Of Nikon

Video: Wat Is Beter: Canon Of Nikon

Video: Wat Is Beter: Canon Of Nikon
Video: Canon или Nikon в 2021 году | Что выбрать? 2024, Mei
Anonim

Canon en Nikon zijn de twee grootste fabrikanten van semi-professionele en professionele camera's en optica voor fotografie. Deze bedrijven zijn over de hele wereld populair geworden vanwege hun kwaliteit en aangeboden technologieën.

Wat is beter: Canon of Nikon
Wat is beter: Canon of Nikon

Hoewel zowel Canon als Nikon kwaliteitsapparatuur maken en een goede keuze zijn voor de professional, zijn er enkele verschillen tussen de twee die doorslaggevend kunnen zijn bij de aankoop. Afhankelijk van de gewenste functies en beelden, ben je wellicht beter af met een camera van slechts één van deze twee bedrijven.

Nikon

Een van de voordelen van camera's van Nikon is de betere kwaliteit van afbeeldingen bij weinig licht. De sensor in Nikon-camera's geeft bij nachtopnames betere beelden dan in vergelijkbare Canon-camera's.

De keuze van de camera moet gebaseerd zijn op uw eigen criteria voor camerakwaliteit en beeldomstandigheden.

Nikon camera's bieden ook meer AF-punten dan vergelijkbare camera's van andere fabrikanten. Met deze functie kunt u scherpstellen op het gewenste onderwerp. Tegelijkertijd moet je op sommige andere camera's extra instellingen maken en de scherpstelpunten wijzigen.

Nikon gebruikt ook de APS-C sensor, die in digitale camera's groter is. Met deze sensor krijg je een betere beeldkwaliteit met minder pixels, wat merkbaar kan zijn bij kleinbeeldcamera's.

Canon

Canon-camera's met video-opnamefunctie bieden een betere videokwaliteit dan Nikon-camera's. Dit komt doordat de DSLR-matrix het mogelijk maakt om een hogere framerate en dus een betere beeldkwaliteit te verkrijgen. Sommige professionals zijn echter van mening dat de videofunctie in professionele camera's onnodig en ongepast is voor een camera.

Qua kosten kunnen Canon-apparaten aanzienlijk goedkoper zijn dan vergelijkbare apparaten van Nikon, waarvan de prijs gemiddeld tot 10% hoger kan zijn. Dit maakt Canon-camera's populairder bij zowel professionals als fotografieliefhebbers. De relatief lage prijs van de apparaten van het bedrijf heeft geen invloed op de kwaliteit van de verkregen afbeeldingen.

Er wordt aangenomen dat Canon-camera's meer contrast en levendige kleuren bieden, terwijl Nikon-afbeeldingen een natuurlijkere kleurweergave hebben.

Canon-camera's hebben een hoger aantal megapixels, wat resulteert in een scherper en groter beeld, waarvan de verwerkingsmogelijkheden niet worden beperkt door het aantal megapixels. Canon-lenzen hebben ingebouwde motoren, waardoor de lensparameters nauwkeuriger kunnen worden aangepast en vervolgens betere opnameresultaten worden verkregen.

Aanbevolen: