Wat Is Een Spiegelloze Camera?

Wat Is Een Spiegelloze Camera?
Wat Is Een Spiegelloze Camera?

Video: Wat Is Een Spiegelloze Camera?

Video: Wat Is Een Spiegelloze Camera?
Video: Understanding DSLR vs. Mirrorless Cameras 2024, April
Anonim

Spiegelloze camera's winnen aan populariteit. Hiermee kunt u foto's maken die qua kwaliteit niet onderdoen voor DSLR-camera's, maar ze hebben ook een aantal uitstekende eigenschappen.

Wat is een spiegelloze camera?
Wat is een spiegelloze camera?

In wezen verschilt een spiegelloze camera van een DSLR doordat het lichaam geen spiegel, pentaprisma, fasefocussensoren en, in de regel, een sluiter heeft. Hierdoor kan de camerabody zo compact mogelijk worden gemaakt. Tegelijkertijd worden matrixen in spiegelloze camera's vaak op dezelfde manier geïnstalleerd als in spiegelreflexcamera's, en in deze parameter mogen ze op geen enkele manier verschillen.

Het werkingsschema van een spiegelloze camera is eenvoudig tot op het punt van onmogelijkheid: de lichtstroom die door de lens gaat, gaat rechtstreeks naar de matrix, van waaruit deze naar de processor wordt gestuurd voor verwerking. En al in bewerkte vorm ziet de fotograaf het op het LCD-scherm. Tijdens het fotograferen op programmaniveau wordt een belichting gemaakt en wordt een voltooide foto verkregen.

Natuurlijk heeft een DSLR-camera zijn plussen en minnen die verband houden met de structurele kenmerken. De voordelen zijn onder meer compactheid, de mogelijkheid om lenzen te verwisselen en een hoge beeldkwaliteit. Bovendien zijn DSLR's goedkoper te produceren en betrouwbaarder door het ontbreken van mechanische onderdelen.

De nadelen van DSLR's zijn onder meer het feit dat ze zelden zijn uitgerust met zoekers die het LCD-scherm overtreffen bij zonnig weer, wanneer er veel schittering is, en ook geen batterijvermogen verbruiken. Bovendien zijn er op dit moment nogal wat verwisselbare lenzen uitgebracht voor DSLR's, en hun prijzen zijn zwaar. Ook worden in spiegelloze camera's softwaremethoden voor contrastfocus gebruikt, vanwege het ontbreken van speciale sensoren in de behuizing die voor dit doel is ontworpen.

Aanbevolen: