Hoe Kies Je De Juiste Tv-diagonaal

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je De Juiste Tv-diagonaal
Hoe Kies Je De Juiste Tv-diagonaal

Video: Hoe Kies Je De Juiste Tv-diagonaal

Video: Hoe Kies Je De Juiste Tv-diagonaal
Video: Hoe kies ik de juiste gaming tv? 2024, Mei
Anonim

Bij het kiezen van een geschikte diagonaal van de tv, moet u rekening houden met de afstand ervan tot de ogen van de kijker. De resolutie van het scherm is erg belangrijk: hoe groter het is, hoe korter de afstand tot de kijkers die op de bank zitten kan zijn.

Hoe kies je de juiste tv-diagonaal
Hoe kies je de juiste tv-diagonaal

Met de komst van grote tv's met een diagonaal tot 201 cm die te koop waren, waren er steeds meer mensen die dergelijke apparatuur wilden kopen, ondanks de kleine oppervlakte van het appartement en de aparte kamers. De keuze van de diagonaal van de tv moet echter met alle ernst en verantwoordelijkheid worden benaderd, omdat kijkcomfort en ooggezondheid hier direct van afhangen.

Wat eerst te overwegen?

Om de juiste diagonaal van de tv te kiezen, moet u beslissen waar de tv zal staan en de afstand berekenen tot de bank of stoel waarin u van plan bent te genieten van het kijken. Dienovereenkomstig, hoe groter de diagonaal, hoe groter de afstand tot de tv zou moeten zijn.

Als het totale oppervlak van de kamer u toelaat om de tv op een afstand van slechts 1 m van de ogen van een persoon te installeren, moet u een diagonaal van 14-17 inch of 37-43 cm kiezen. Voor een gemiddelde diagonaal van 26- 32 inch of 72-81 cm, u moet een afstand creëren van 2-2, 5 m. En grote apparatuur met een diagonaal van 61-80 inch of 155-210 cm moet worden bekeken vanaf een afstand van minimaal 4- 5 meter.

Tegenwoordig hoor je vaak een incompetente mening dat de optimale afstand tot het scherm de grootte van de tv-diagonaal is vermenigvuldigd met 3. verschillende afstanden en die het meest comfortabel voor de ogen zijn.

Soorten tv's

Tegenwoordig zijn er drie soorten tv's te koop: lcd, led en plasma. Veel hangt af van de schermresolutie - het maximale aantal pixels dat op het scherm wordt weergegeven. Met hoge resolutie kunt u de afstand tussen de tv en de ogen van mensen die ernaar kijken verkleinen, waardoor u een techniek kunt kiezen met een grotere diagonaal dan oorspronkelijk gepland. Als u bijvoorbeeld comfortabel naar een 42-inch tv wilt kijken, deze 3 m verwijderd moet worden, dan kunt u in het geval van het Full HD-model 1 m dichter bij de tv komen zonder dat dit ten koste gaat van uw comfort.

Als u van plan bent een 3D-tv aan te schaffen, zal een hoge resolutie ook de afstand tussen de apparatuur en de ogen van de kijker aanzienlijk verkleinen. Dus een tv met een diagonaal van 55 inch met een lage resolutie vereist een afstand van 4 m, en met een hoge - 3, 18 m. Hiermee moet ook rekening worden gehouden bij het kiezen van een geschikte tv-diagonaal.

Aanbevolen: