Hoe Kies Je De Juiste Koptelefoon

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je De Juiste Koptelefoon
Hoe Kies Je De Juiste Koptelefoon

Video: Hoe Kies Je De Juiste Koptelefoon

Video: Hoe Kies Je De Juiste Koptelefoon
Video: Hoe kies ik de juiste laptopsleeve? 2024, Mei
Anonim

Moderne koptelefoons worden gebruikt in combinatie met computers, telefoons, mp3-spelers, televisies en andere apparaten. Bij het kiezen van een koptelefoon is het belangrijk om vooraf een aantal belangrijke nuances te bestuderen.

Hoe kies je de juiste koptelefoon
Hoe kies je de juiste koptelefoon

Waar de hoofdtelefoon zal worden gebruikt

De keuze voor een geschikt model hangt sterk af van met welk apparaat de koptelefoon zal worden gebruikt. Als je van plan bent een koptelefoon op de speler aan te sluiten en deze altijd bij je te dragen, moet je letten op in-ear "oordopjes". Helaas zijn velen van hen niet in staat om de volledige volledigheid van moderne muziek over te brengen. Gebruik voor de beste geluidskwaliteit onder alle omstandigheden onze extra grote hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking.

Soorten koptelefoons

Overweeg welk type houder het beste bij u past. De volgende opties zijn te onderscheiden:

- koptelefoon met hoofdband. De kabel kan aan één of beide zijden worden aangesloten;

- haaksluiting. De koptelefoon klampt zich vast aan de oorschelp. De speakers bevinden zich tegenover de gehoorgang;

- occipitale gehechtheid. On-ear koptelefoon, die aan de achterkant van het hoofd wordt bevestigd;

- inzetstukken. Dit is een klassieke versie van een kleine koptelefoon die in de oorschelp wordt gestoken;

- in-kanaaltype. Zeer vergelijkbaar met oordopjes, maar de koptelefoon wordt op zijn plaats gehouden door een siliconen (rubberen) pad. Het voor de hand liggende voordeel is een hoge geluidsisolatie. Het is belangrijk op te merken dat dit type niet wordt aanbevolen voor langdurig luisteren.

Specificaties:

De belangrijkste parameters waar u op moet letten bij het kiezen van een hoofdtelefoon zijn de volgende kenmerken: gevoeligheid, impedantie, frequentiebereik, vermogen en harmonische vervorming.

Stroom is verantwoordelijk voor het volume van het afspelen van muziek. Krachtige hoofdtelefoons verbruiken meer stroom, waardoor de batterij van uw speler of smartphone snel leegloopt.

Veel fabrikanten pronken graag met een breed frequentiebereik. Een persoon kan geluid waarnemen in het bereik van 20-20000 Hz. Desalniettemin, als de parameter 15-25000 Hz op de hoofdtelefoon wordt aangegeven, duidt dit op een hoge kwaliteit van de luidsprekers in het algemeen.

Gevoeligheid is een ander kenmerk dat verantwoordelijk is voor de luidheid van de weergegeven geluiden. De ideale waarde moet worden beschouwd als 95 dB of meer. Het is acceptabel om een hoofdtelefoon met een lagere gevoeligheid te gebruiken met een pc of stationair audiosysteem.

Impedantie is een prioriteit bij het kiezen van een koptelefoon voor een smartphone of mp3-speler. Apparaten met een impedantie hoger dan 32 ohm zullen zeer stil spelen, waardoor u niet van uw muziek kunt genieten. Het is beter om een koptelefoon te kiezen met een impedantie van 16-32 ohm.

Koptelefoons en headsets voor thuis

Let bij het kiezen van een koptelefoon voor thuis op de lengte en kwaliteit van de draad. Om apparaten op de tv aan te sluiten zijn er speciale modellen met een kabellengte van meer dan 3,5 meter. Als u op een computer werkt, zou de ideale oplossing zijn om een headset te kopen - een hoofdtelefoon met een ingebouwde microfoon.

Draadloze hoofdtelefoon

Bij de keuze voor dit type moeten twee kenmerken worden onderscheiden: het type radiotransmissie en het principe van stroomvoorziening. Apparaten met een infraroodzender werken alleen binnen de zichtlijn van de adapter. Als je van plan bent om naar muziek te luisteren terwijl je door het appartement loopt, koop dan een koptelefoon die werkt via radio of Bluetooth.

Sommige bedrijven produceren modellen met een ingebouwde batterij. Een voor de hand liggend pluspunt is dat het niet nodig is om periodiek de batterijen te vervangen. Helaas kan de batterijcapaciteit na ongeveer een jaar actief gebruik aanzienlijk worden verminderd. Je zult je koptelefoon veel vaker op het dockingstation moeten aansluiten.

Conclusie

Het belangrijkste is dat u uw hoofdtelefoon probeert voordat u hem aanschaft. Het is zelfs beter om er 10-15 minuten in door te brengen. Veel, zelfs de meest succesvolle hoofdtelefoonmodellen, zijn vanwege individuele kenmerken niet geschikt voor bepaalde mensen. Koptelefoons mogen niet op de oorschelp drukken, oorkussens moeten zacht zijn. Voor langdurig gebruik is het beter om modellen met een stoffen afwerking te kiezen - daarin zullen de oren niet veel zweten.

Aanbevolen: