Hoe Video Op Tv Te Tonen

Inhoudsopgave:

Hoe Video Op Tv Te Tonen
Hoe Video Op Tv Te Tonen

Video: Hoe Video Op Tv Te Tonen

Video: Hoe Video Op Tv Te Tonen
Video: How To Cast Computer to TV - How To Cast Your PC To Your TV - Screen Mirror PC Windows 10 to TV 2024, Mei
Anonim

Heel vaak is het nodig om dit of dat videomateriaal aan een groot aantal mensen te demonstreren. Een computer- of laptopmonitor is hier vanwege zijn kleine formaat niet geschikt voor. Daarom is het het beste om een tv te gebruiken om te laten zien. Hoe kan dit worden gedaan?

Hoe video op tv te tonen
Hoe video op tv te tonen

Noodzakelijk

Camcorder en kabels eraan, videokabels voor het aansluiten van een computer en TV, lege schijven

instructies:

Stap 1

Als je een video wilt laten zien, dan is de gemakkelijkste optie om deze op een schijf te branden en af te spelen met een speler. Om dit te doen, moet u een lege schijf kopen. Er zijn meestal twee soorten schijven: R en RW. De schijf met het eerste type markering is wegwerpbaar, dat wil zeggen dat als er materiaal op deze schijf is opgenomen, u deze niet meer kunt herschrijven. De tweede schijf kan een onbeperkt aantal keren worden herschreven. Als het videobestand klein is, is een cd voldoende voor u. Als het bestand groot is, gebruik dan een dvd.

Stap 2

De tweede optie is iets gecompliceerder - sluit de tv als tweede monitor aan op een pc of laptop. Koppel hiervoor uw computer en tv los. Probeer nooit kabels aan te sluiten terwijl de stroom is ingeschakeld, omdat u het risico loopt de connectoren te verbranden. Nu moet je de juiste kabels kiezen voor de verbinding. Voor een betere afspeelkwaliteit moet u niet alleen de videokabel aansluiten, maar ook de audio. Gebruik hiervoor een kabel met cinch-connectoren. Dergelijke connectoren bestaan meestal niet op een laptop, dus gebruik een adapter. Zet na het aansluiten eerst de tv aan en daarna de laptop. Voltooi de installatie na volledige download.

Stap 3

Als u geen dvd-speler en de nodige kabels hebt om uw tv en computer aan te sluiten, kunt u uw camcorder gebruiken. Een videocamera wordt meestal geleverd met alle kabels die gebruikt kunnen worden om informatie van een computer naar een camera over te brengen. Ook ondersteunen bijna alle moderne camcorders geheugenkaarten. Dit maakt het gemakkelijker om bestanden van uw computer over te zetten. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw camera voor instructies over hoe u deze op uw tv aansluit. Het is het beste om video's af te spelen met de stroom aangesloten.

Aanbevolen: