Hoe Te Fotograferen Met Flits

Inhoudsopgave:

Hoe Te Fotograferen Met Flits
Hoe Te Fotograferen Met Flits

Video: Hoe Te Fotograferen Met Flits

Video: Hoe Te Fotograferen Met Flits
Video: 7 tips voor betere portretten met een reportageflitser 2024, April
Anonim

De aanwezigheid van een flitser op de camera vergemakkelijkt het werk van de fotograaf enorm, aangezien je zelf de hoeveelheid en helderheid van het licht kunt aanpassen. Als u zich echter niet aan bepaalde regels houdt, zal het gebruik van de flitser flitsen op gezichten of het verschijnen van rode ogen veroorzaken.

Hoe te fotograferen met flits
Hoe te fotograferen met flits

Noodzakelijk

optioneel statief, reflectoren, externe flitser

instructies:

Stap 1

De ingebouwde flitser van de camera geeft vrij weinig licht, dus met deze flitser krijg je alleen foto's als je op korte afstand van het onderwerp fotografeert. Bovendien is het licht van de ingebouwde flitser hard en hard zonder te verzachten of te verstrooien zoals een optionele flitser.

Stap 2

Om het licht van de flits te verzachten en te verspreiden, kunt u speciale reflectoren kopen of natuurlijke reflectoren gebruiken - dit moeten grote witte oppervlakken zijn (bijvoorbeeld plafonds of muren). Bij macrofotografie kun je de ingebouwde flitser afdekken met een stuk wit papier.

Stap 3

Uw camera heeft mogelijk verschillende flitsstanden: automatisch, vullen, geforceerd, uit. Deze flitser gaat af wanneer het apparaat automatisch detecteert dat het verlichtingsniveau onvoldoende is. Het nadeel van deze modus is dat opnames vaak sterk overbelicht zijn op de voorgrond en sterk verduisterd buiten het bereik van de ingebouwde flitser.

Stap 4

Invulflits. In deze modus wordt de flitsoutput bepaald door de bestaande verlichting, dat wil zeggen, het vult het aan, en het licht in de foto is uitgebalanceerd.

Stap 5

Geforceerde flitser flitst onder alle omstandigheden op vol vermogen. Deze modus wordt aanbevolen voor foto's die verschillende speciale effecten vereisen.

Stap 6

Flits uitschakelen wordt aanbevolen wanneer het onderwerp zich buiten het flitsbereik bevindt (bijvoorbeeld in een voetbalstadion). In dit geval wordt de fotograaf geholpen door een lange sluitertijd en een wijd open diafragma. Het is het beste om hierbij een statief te gebruiken.

Stap 7

Als uw camera geen invulflitsfunctie heeft, kunt u de kwaliteit van uw foto's als volgt verbeteren. Neem spotmeting in verschillende lichtniveaus, stel sluitertijd en diafragma in op de resulterende waarden. Stel de flitser een paar waarden onder de gewenste afstand in en stel het diafragma in. U kunt het flitssterkteniveau wijzigen met behulp van ISO-waarden.

Aanbevolen: