Fotograferen Met Canon

Inhoudsopgave:

Fotograferen Met Canon
Fotograferen Met Canon

Video: Fotograferen Met Canon

Video: Fotograferen Met Canon
Video: Canon Academy Les 1 Sluitertijd 2024, April
Anonim

Canon is een fabrikant van enkele van de meest populaire en kwaliteitscamera's van vandaag. Om goede foto's te maken met een camera, moet u de parameters vooraf configureren via het optiemenu en met behulp van de schakelaars op de body.

Fotograferen met Canon
Fotograferen met Canon

instructies:

Stap 1

Voordat u met de camera gaat fotograferen, moet u enkele opties configureren. Schakel de camera in door de aan/uit-hendel aan de bovenkant van de camera naar de stand Aan te schuiven. Verwijder de lensdop en begin met het aanpassen van de instellingen.

Stap 2

Selecteer eerst een opnamemodus. Gebruik onder de voorgestelde opties het juiste wiel, dat zich meestal aan de linkerkant van het bovenpaneel van de cameraschakelaars bevindt. Als u snel een foto wilt maken, zet u de schakelaar op Auto. Als u handmatige bediening wilt gebruiken, schuift u de schakelaar naar P. Gebruik voor meer gebalanceerde opnamen Av (diafragmaprioriteit) of Tv (sluiterprioriteit).

Stap 3

Verplaats de schuifregelaar voor diafragmaprioriteit met de knop aan de voorkant van het apparaat. Als u in een donkere kamer fotografeert, stelt u de minimaal beschikbare waarde in, die varieert afhankelijk van de gebruikte lens. Hoe meer licht, hoe hoger deze waarde.

Stap 4

Gebruik de Tv-modus wanneer u bewegende onderwerpen fotografeert of de maximale scherptediepte wilt. Als u zonder statief fotografeert, stelt u de Tv-instelling in op 1/60. Als u een snel bewegend onderwerp fotografeert, stelt u dit in op 1/100 of 1/200. Hoe hoger de waarde, hoe sneller het onderwerp dat u fotografeert moet bewegen.

Stap 5

Als je in het donker fotografeert, stel dan scherp op het lichtste punt in het gewenste focusgebied. Draai aan het belichtingswiel aan de rechterkant van de camera om zwart er meer verzadigd uit te laten zien in het donker. Hoe lager de belichting, hoe donkerder de kleur.

Stap 6

Na het selecteren van een opnamemodus en het aanpassen van de gevoeligheid en belichting, richt u de lens op het gewenste onderwerp en drukt u op de ontspanknop om scherp te stellen. Druk na het scherpstellen de knop helemaal in. Het maken van de momentopname is voltooid.

Aanbevolen: