Fotograferen Met Een Camcorder In

Inhoudsopgave:

Fotograferen Met Een Camcorder In
Fotograferen Met Een Camcorder In

Video: Fotograferen Met Een Camcorder In

Video: Fotograferen Met Een Camcorder In
Video: 10 Tips for Shooting in LOW LIGHT! 2024, Mei
Anonim

Laten we zeggen dat je hebt besloten om jezelf uit te proberen in het veld van een video-operator. Je hebt een goede camera, kies wat je gaat fotograferen. Maar waar begin je? Wat zijn de beste fouten om te vermijden? Welke subtiliteiten moet je kennen om een fatsoenlijke foto te krijgen?

Vergelijk de camera met de normale menselijke blik
Vergelijk de camera met de normale menselijke blik

instructies:

Stap 1

Vergelijk de camera met de normale menselijke blik. Gebruik deze analogie altijd bij het fotograferen. Bedenk dat panorama's, scherpe sprongen in het beeld niet typisch zijn voor het menselijk oog. Het beeld moet statisch en stabiel zijn, zoals het menselijk oog. Als uw handen trillen wanneer u de camera vasthoudt, gebruik dan een statief of plaats de camera op een harde ondergrond.

Stap 2

Schaf in ieder geval een statief aan, dat komt zeker van pas. Besteed minimaal $ 100 aan een goed statief - ze zijn lichtgewicht en compact, je kunt ze meenemen op elke reis.

Stap 3

Gebruik je zoom verstandig. Er zijn twee soorten zoom in videocamera's - optisch en digitaal. Optisch is qua beeldkwaliteit veel beter dan digitaal. Gebruik de zoom alleen als je een statief hebt, zodat het beeld niet trilt bij het inzoomen, en accentueer toch die details die geen semantische lading dragen met behulp van "inzoomen".

Stap 4

Als uw camcorder geen achtergrondverlichting heeft, maak deze dan zelf van een gewone zaklamp door er een witte plastic cirkel aan te bevestigen, die als lichtverspreider zal dienen.

Stap 5

Voeg alle speciale effecten alleen toe aan de voltooide video. Het is een feit dat je het effect dat direct tijdens het fotograferen is toegevoegd niet kunt verwijderen als je het niet leuk vindt in de definitieve versie. Bepaal of je dit of dat speciale effect nodig hebt, al thuis op je computer.

Stap 6

Meng geen daglicht en kunstlicht. Dit zorgt voor een kunstmatig effect en kan leiden tot ernstige kleurvervorming.

Stap 7

Houd ingeschakelde mobiele telefoons uit de buurt van de camera. Beter nog, schakel ze gewoon uit tijdens het fotograferen.

Stap 8

Als je commentaar aan je video wilt toevoegen, doe dat dan tijdens het bewerken, niet tijdens het filmen.

Stap 9

Als je in extreme kou fotografeert, wikkel dan een sjaal om je handen en camera om de bediening te vergemakkelijken en je handen zullen minder koud zijn.

Stap 10

Als je tegen het licht in fotografeert, zet dan de achtergrondverlichting aan of gebruik een zaklamp - je krijgt een dovend tegenlicht.

Stap 11

Als u fotografeert op een plaats waar lasers zijn, draag dan een bril en verduisterend beschermend glas op de camera om uw ogen en lens niet te bederven.

Stap 12

Als u close-ups maakt, moet u de camera soepel besturen en niet van de ene opname naar de andere springen.

Aanbevolen: