Hoe De Flitser Af Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Flitser Af Te Stellen
Hoe De Flitser Af Te Stellen

Video: Hoe De Flitser Af Te Stellen

Video: Hoe De Flitser Af Te Stellen
Video: De beste INSTELLINGEN bij FLITSEN 2024, April
Anonim

Iedereen weet dat je geen volwaardige mooie foto kunt maken zonder een goede camera en natuurlijk een flitser. Alleen een professional die vloeiend is in alle apparatuur en alle nuances van dit bedrijf kent, kan echt personeel van hoge kwaliteit maken. Heel vaak moet de fotograaf tijdens het fotograferen de werking van de camera synchroniseren met een externe flitser, en dan wordt hij geconfronteerd met de vragen hoe de flitser moet worden ingesteld, hoe deze van de camera kan worden verwijderd, onder welke hoek hij staat beter plaatsen, enz.

Hoe de flitser af te stellen
Hoe de flitser af te stellen

instructies:

Stap 1

Er zijn veel modellen camera's in de moderne wereld, respectievelijk, ze zijn allemaal divers en individueel, maar de werkingsprincipes zijn nog steeds vergelijkbaar. Overweeg de Nikon flitsopstelling voor hetzelfde merk camera's, die tegenwoordig tot de meest populaire behoren. Allereerst wil ik opmerken dat het doel van de opstelling is om op de externe flitser te reageren op de ingebouwde flitser, en pak hiervoor de camera en open het menu. Zoek de sectie "Menu Aangepaste instellingen" en ga ernaartoe.

Stap 2

Zoek de subsectie "Bracketing / Flash" en selecteer deze. Klik op "Ingebouwde flitser". Hiermee selecteert u de instellingen voor de ingebouwde flitser. Open "Commander-modus". Dit is de ingebouwde flitsbedieningsmodus en moet eerst worden geconfigureerd.

Stap 3

Stel groep A en werkkanaal voor de interne flitser in op het kanaal van het externe apparaat. Dus als u bijvoorbeeld een externe Nikon Speedlight SB-600 gebruikt, moet het werkkanaal op de camera op de derde worden ingesteld, enz.

Stap 4

Ga verder met het instellen van een externe flitser. Druk tegelijkertijd op de knoppen "zoom" en "-" en roep daarmee het menu met apparaatinstellingen op. Blader met de knoppen "-" en "+" door de items van het geopende menu. Selecteer "Uit" en er wordt een zigzagpijl naast getekend.

Stap 5

Zoek de modusknop en gebruik deze om de externe flitser in te stellen op Aan. Door op de aangegeven knop te drukken, wordt dus het draadloze contact van uw camera en een extern apparaat (flitser) ingeschakeld.

Druk nogmaals tegelijkertijd op de toetsen "-" en "zoom" door dergelijke acties keert u terug naar de beginpositie van de camera met de kant-en-klare instellingen die zojuist zijn ingesteld. Bovendien kunt u terugkeren naar de startpositie, dat wil zeggen dat u het menu eenvoudig kunt verlaten door de camera uit en vervolgens weer in te schakelen.

Stap 6

De instellingen worden automatisch opgeslagen. Als u het menu opnieuw moet openen, schakelt u de flitser uit en weer in, of houdt u de bovenstaande toetsen ingedrukt.

Controleer of het display informatie toont over het werkkanaal en groep A. Op dit punt kunt u beginnen met het maken van foto's, uw camera en flitser zijn gesynchroniseerd en klaar om te flitsen.

Aanbevolen: