Hoe Tussenbeide Komen?

Inhoudsopgave:

Hoe Tussenbeide Komen?
Hoe Tussenbeide Komen?

Video: Hoe Tussenbeide Komen?

Video: Hoe Tussenbeide Komen?
Video: Hoe stop jij seksuele intimidatie? 2024, Mei
Anonim

Niet veel geluk met je buurman? Hij luistert dag en nacht met volle teugen naar de radio en geeft er helemaal niet om dat er andere mensen in de buurt wonen? Probeer met hem te praten. Als het niet helpt, moet u enkele technieken toepassen en de kwaliteit van de ontvangst voor de onruststoker verslechteren. Een radioamateur kan ook interferentiegeneratoren nodig hebben om verschillende apparaten te configureren.

Een stoorzender kan ook nodig zijn om de ontvanger te finetunen
Een stoorzender kan ook nodig zijn om de ontvanger te finetunen

Noodzakelijk

  • Aansteker elektrisch gasfornuis
  • Gasfornuisaansteker met piëzo-element
  • Geïsoleerde draad
  • Voor de stoorzender:
  • Elektromagnetisch relais RSM-2
  • 2 condensatoren
  • Variabele weerstand:
  • DC of AC 24 V voeding
  • Voor de stoorzender:
  • Microschakeling KR555LA3
  • 5V spanningsbron

instructies:

Stap 1

De krachtigste en slechtste geluidsgenerator is de aansteker van het elektrische gasfornuis. De vonkontlading die het creëert, bestrijkt een breed scala aan frequenties. Ontvangst op lange en middellange golflengten wordt bijna onmogelijk. Dit apparaat zorgt onder andere ook voor de sterkste interferentie op de stroomcircuits. Dit is het nadeel, omdat je kunt voorkomen dat alle buren tv kijken of naar de radio luisteren. Maar 's avonds laat, wanneer iedereen behalve de rusteloze buurman al slaapt, kun je dit apparaat ook gebruiken.

Stap 2

Je kunt op dezelfde manier een draagbare stoorzender maken. Je kunt er ook een gasaansteker voor gebruiken, maar dan met een piëzo-element. Het is waar dat je de hele tijd op de knop moet drukken terwijl je de verzending vastloopt. Om de prestaties te verbeteren, moet u het apparaat uitrusten met een kleine antenne. Als antenne kunt u een klein stukje lood gebruiken, dat moet worden gesoldeerd of geschroefd op een van de elektroden die zich naast het piëzo-elektrische element bevinden.

Stap 3

Je kunt ook een stun gun gebruiken om interferentie te creëren, als je die hebt. Het is zelf een zeer krachtige interferentie. Maar ze zijn, net als in de eerste twee gevallen, niet gericht. Toegegeven, het stungun doet geen kwaad aan elektriciteitsnetten.

Stap 4

U kunt een apparaat samenstellen dat een professionele stoorzender is. Soldeer het volgens onderstaand schema. Als u een AC-bron neemt, zal het geluid sterker zijn.

Soldeer de stoorzender volgens het diagram
Soldeer de stoorzender volgens het diagram

Stap 5

Als je een VHF-ontvanger of tv moet overstemmen, kun je het beste solderen om een stoorzender op een microschakeling te maken. Soldeer het volgens onderstaand schema.

Aanbevolen: