Waarom Heb Je Firmware Nodig?

Waarom Heb Je Firmware Nodig?
Waarom Heb Je Firmware Nodig?

Video: Waarom Heb Je Firmware Nodig?

Video: Waarom Heb Je Firmware Nodig?
Video: Как прошить Nintendo Wii в 2020 году прошивка 4.3E 2024, Mei
Anonim

Lang geleden, in die oudheid, toen computers zo groot waren als een hut van twee verdiepingen op kippenpoten, werd hun geheugen verzameld uit magnetische kernen in de vorm van de letter S. Jonge en mooie Marya-meesters met dunne vingers en scherpe ogen spanden dunne draden tussen de pinnen met speciale naalden letters W: als het zich naar links uitstrekt - zal er een nul in het geheugen zijn, naar rechts - een. Sindsdien is het onder de computermensen gebruikelijk geworden om het proces van het programmeren van ROM "firmware" te noemen.

Waarom heb je firmware nodig?
Waarom heb je firmware nodig?

ROM is alleen-lezen geheugen. Het wordt permanent genoemd, want zelfs als de stroom is uitgeschakeld, is het verplicht om de erin opgenomen informatie op te slaan. In de vorm van microchips wordt dit type geheugen gebruikt in alle geautomatiseerde apparaten - mobiele telefoons, thuisbioscopen, muziekspelers, enz. Ze slaan de software op voor het besturen van de werking van het microprocessorapparaat. Het is deze reeks programma's die bepaalt hoe goed het apparaat zijn functies zal uitvoeren, hoeveel het elektriciteit zal verbruiken en hoe vaak het zal falen.

Wanneer het apparaat in de fabriek wordt geassembleerd, vindt het eerste "knipperen" van de ROM plaats - het schrijven van de computercodes die door de programmeurs zijn gemaakt. Nadat het apparaat op de markt is gebracht, stopt het werk eraan niet - de codeurs van het bedrijf elimineren de geïdentificeerde tekortkomingen en voegen nieuwe functies toe aan de software die een nog beter gebruik van de ingebouwde mogelijkheden van het apparaat mogelijk maken. Gewijzigde versies worden gratis op internetsites geüpload in de vorm van speciaal voorbereide bestanden, die vaak ook "nieuwe firmware" worden genoemd. Als u een dergelijk bestand downloadt en overbrengt naar een eigen programma (firmware) dat weet hoe de firmware van deze specifieke fabrikant voor dit specifieke apparaatmodel moet worden verwerkt, dan zal het programma de inhoud van de ROM door een nieuwe vervangen - het zal "flash".

Fabrikanten raden aan om een dergelijke handeling van flashen of "upgraden van de software" uit te voeren bij de release van elke nieuwe versie van de software. Als het apparaat echter zonder problemen met de fabrieksfirmware werkt, is het helemaal niet nodig om dit te doen met het risico op een storing tijdens het flashen. Het zou correcter zijn om uzelf vertrouwd te maken met de lijst met wijzigingen in de nieuwe firmwareversie en te beslissen of het het risico waard is.

Aanbevolen: