Een Voedingsadapter Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Voedingsadapter Kiezen
Een Voedingsadapter Kiezen

Video: Een Voedingsadapter Kiezen

Video: Een Voedingsadapter Kiezen
Video: #Vlog wat voor Adapter moet je kiezen? 12V/15V? 2024, Mei
Anonim

Een voedingsadapter is een apparaat dat wordt gebruikt om een laptop, telefoon of ander draagbaar apparaat van stroom te voorzien en om de batterij op te laden. In principe zijn al deze apparaten voorzien van standaard voedingen, maar soms ontstaan er situaties waarin je een nieuwe moet aanschaffen. In dit geval is het noodzakelijk om het juiste type en model van de adapter te selecteren.

Een voedingsadapter kiezen
Een voedingsadapter kiezen

instructies:

Stap 1

Gebruik het internet om de juiste stroomadapter te vinden. Het zal uw zoektocht naar informatie aanzienlijk vergemakkelijken en indien nodig kunt u consumentenrecensies over een bepaald apparaat lezen.

Stap 2

Zoek eerst informatie over het model van uw draagbare apparaat. Zorg ervoor dat u een lijst vindt met alle modellen stroomadapters die met een vergelijkbaar merk kunnen worden gebruikt. Kopieer de gevonden informatie naar een tekstdocument of maak een tabel in Excel voor verdere vergelijking en het kiezen van de beste optie.

Stap 3

Bepaal het type stroomaansluiting op uw draagbare apparaat. Het is een feit dat soms zelfs apparaten van hetzelfde merk verschillende connectoren hebben. Filter eventuele ongeschikte apparaten in de adaptertabel. Deze fase is erg belangrijk, want als de verbinding niet correct is, kan de batterij beschadigd raken.

Stap 4

Vergelijk de uitgangsspanning van de voedingsadapter met de spanning die nodig is om uw draagbare apparaat van stroom te voorzien. Het moet overeenkomen, anders gaat het apparaat kapot.

Stap 5

Kies uit de resterende lijst met voedingsadapters er een waarvan het vermogen niet lager is dan het vermogen dat nodig is voor uw draagbare apparaat. U kunt deze informatie vinden door de instructies van het apparaat te lezen. En voor de voeding is het vermogen gelijk aan het product van de uitgangsspanning en de uitgangsstroom, die in de beschrijving worden aangegeven. Kies je voor een adapter met een gangreserve, dan is deze betrouwbaarder, aangezien deze minder opwarmt en dus langer meegaat.

Stap 6

Let ook op een parameter als spanningspolariteit. Het zou hetzelfde moeten zijn voor de voeding en het draagbare apparaat. Anders wordt er geen stroom geleverd.

Stap 7

Ontdek welke computerwinkel het geselecteerde model stroomadapter verkoopt. Bestel het apparaat. U kunt dergelijke dingen ook in online winkels kopen.

Aanbevolen: