Hoe De Kracht Van De Versterker Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kracht Van De Versterker Te Achterhalen?
Hoe De Kracht Van De Versterker Te Achterhalen?

Video: Hoe De Kracht Van De Versterker Te Achterhalen?

Video: Hoe De Kracht Van De Versterker Te Achterhalen?
Video: How to test and measure your amplifier outputs - avoid blowing up speakers 2024, Mei
Anonim

Als je je speaker aansluit op een versterker die je niet kent, kun je het maximale uitgangsvermogen meten. Dit heb je ook nodig om in de toekomst je versterker te repareren en af te stemmen.

Hoe de kracht van de versterker te achterhalen?
Hoe de kracht van de versterker te achterhalen?

Noodzakelijk

  • - oscilloscoop;
  • - multimeter;
  • - versterker.

instructies:

Stap 1

Sluit een van de kanalen van uw versterker aan op de luidspreker, als het nominale vermogen van de luidspreker duidelijk hoger is, of op een gelijkwaardige belasting, de impedantie is gelijk aan de impedantie van de luidspreker. Gebruik als equivalente belasting een weerstand van het type PEV, met een vermogen van 10 tot 100 watt. Breng een sinusvormig signaal aan op de versterkeringang, waarvan de frequentie van 100 tot 200 hertz kan zijn; u kunt het gebruikelijke muzieksignaal verzenden. Verhoog het volume geleidelijk.

Stap 2

Bekijk nu het oscilloscoopscherm en noteer bij welke spanning de signaalamplitudebegrenzing aan de versterkeruitgang begint. Voer bij het meten van het maximale uitgangsvermogen geen hoogfrequente signalen van een oscillator in op de ingang van een versterker die is aangesloten op meerwegluidsprekers. Dit kan de luidsprekers overbelasten.

Stap 3

Bekijk het oscillogram. Deze afbeelding - https://oldoctober.com/pics/sonics/power01.png

Stap 4

Vervang dit resultaat in de formule P = (U x U): (2 x R), waarbij P het uitgangsvermogen van de versterker in Watt is, U de uitgangsspanning van de versterker in Volt is en R de belastingsweerstand is. Zo kun je het vermogen van de versterker berekenen.

Stap 5

Gebruik een voltmeter om het vermogen van de versterker te meten. Verbind het met een diode en een condensator. Gebruik dit diagram om verbinding te maken - https://oldoctober.com/pics/sonics/power04.png. Gebruik een softwarematige laagfrequente generator om een sinusvormig signaal te krijgen.

Stap 6

Volg de link https://iurii-shalaev.narod.ru/download.html#generator en download de toepassing Low Frequency Generator van de site. Start het programma, sluit de schakeling aan en stuur een signaal naar de versterker. Gebruik vervolgens een voltmeter om het vermogen van de versterker te meten.

Aanbevolen: