Hoe De Projector Schoon Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Projector Schoon Te Maken?
Hoe De Projector Schoon Te Maken?

Video: Hoe De Projector Schoon Te Maken?

Video: Hoe De Projector Schoon Te Maken?
Video: BenQ MP622 DLP Projector Optical Block Cleaning 2024, Mei
Anonim

Heel vaak begint een thuisprojector die al een paar jaar in gebruik is, mis te gaan. Om precies te zijn, het beeld dat op het scherm te zien is, wordt wazig, ongeacht de juiste instellingen van het apparaat. Het is mogelijk dat het mechanisme gereinigd moet worden. Ongeacht of de projector oud of nieuw is, de techniek voor het reinigen is hetzelfde.

Hoe de projector schoon te maken?
Hoe de projector schoon te maken?

Noodzakelijk

  • - modern reinigingsmiddel voor optische instrumenten;
  • - reinigingsdoekjes voor optica;
  • - een blik gedeïoniseerde perslucht;
  • - set schroevendraaiers.

instructies:

Stap 1

Maak eerst de buitenkant van de projector alleen schoon als deze volledig is afgekoeld. Maak vervolgens de lamp en lens van het apparaat los, evenals de lamp, en begin met het schoonmaken van de binnenkant van de behuizing. Gebruik een blik gedeïoniseerde perslucht om vuil uit alle openingen in de mantel te blazen. Het stof zal loskomen.

Stap 2

Neem nu een dunne, schone kunstpenseel # 3 of # 4 en borstel rond alle scheuren. Maak vervolgens een zachte doek licht vochtig met een speciale lensreiniger die verkrijgbaar is bij fotowinkels. En veeg het hele oppervlak van de projector schoon van vuil en vingerafdrukken.

Stap 3

Neem de optiek en blaas ook al het stof van de lens met perslucht. Breng vervolgens een druppel van het bovenstaande reinigingsmiddel aan de binnen- en buitenkant aan. Gebruik vervolgens zachte optische reinigingsdoekjes door het glas voorzichtig met cirkelvormige bewegingen af te vegen. Vermijd krassen of aanraken van de optiek met blote handen. Verwijder overtollig vocht met een tweede tissue.

Stap 4

Ga dan verder met het reinigen van de lamp. Blaas het ook eerst af met een blikje perslucht en borstel het rondom af met een borstel. Veeg vervolgens de spiegel bij de lamp af met een speciale vloeistof voor optica.

Stap 5

Op dezelfde plek vind je een condensorlens, die met een klem wordt vastgeschroefd. Draai het los met een schroevendraaier. Maar leg eerst een zachte, schone doek op het tafelblad. En veeg het optische instrument voorzichtig af met een lensdoekje, waarbij u de randen vasthoudt en alleen het weefsel aanraakt. Voor het gemak kunt u het op de voorbereide plaats plaatsen.

Stap 6

Schroef nu alles vast zoals het was, verzamel alle onderdelen en de behuizing van het apparaat in hun oorspronkelijke positie en sluit de projector aan. In de eerste minuten na het reinigen is een vage brandlucht te voelen. Als in het volgende half uur de vreemde geest niet overgaat, dan betekent dit dat er nog stof of vocht in de projector zit, of dat er iets verkeerd is vastgeschroefd.

Aanbevolen: