Een Audiokabel Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Audiokabel Aansluiten
Een Audiokabel Aansluiten

Video: Een Audiokabel Aansluiten

Video: Een Audiokabel Aansluiten
Video: How To Fix Headphone, AUX, MP3 audio cable 2024, Mei
Anonim

Audiokabels worden gebruikt om audioapparaten aan te sluiten op luidsprekers en andere componenten. Bij het werken met luidsprekerkabels is het belangrijk om enkele punten in acht te nemen en rekening te houden met de aansluitmogelijkheden.

Een audiokabel aansluiten
Een audiokabel aansluiten

Noodzakelijk

kabels voor het aansluiten van audioapparaten

instructies:

Stap 1

Trek de luidsprekerkabels recht die u in de toekomst op uw apparaten gaat aansluiten en bepaal hun geschatte lengte op basis van de afstand. Wikkel overtollige kabelsecties op en zet ze vast met draad.

Stap 2

Sluit de kabels aan op de luidsprekers. Om dit te doen, draait u ze om en bevestigt u de draden aan de klemmen op de achterwand, rekening houdend met het kleurenschema van de verbinding. Sommige kabels hebben naast kleuren ook speciale labels of strepen om ze te identificeren.

Stap 3

Zet de positie van de draden vast met speciale klemmen, indien aanwezig. Merk op dat hoe meer de draad in contact is met de luidsprekeraansluiting, hoe beter de afspeelkwaliteit zal zijn.

Stap 4

Herhaal de handeling voor de rest van de luidsprekers en let ook op de aansluiting van de draden volgens de kleuren. Alle luidsprekers gebruiken dezelfde draden, dus het maakt niet uit welke op welk apparaat wordt aangesloten.

Stap 5

Plaats de speakers op de plekken waar ze in de toekomst komen te staan. Leid de draden naar de locatie van de hoofdeenheid waarop ze worden aangesloten. Het is het beste dat er geen meubels op de draden staan en in de toekomst is de mogelijkheid dat er water op komt uitgesloten.

Stap 6

Sluit de luidsprekers aan op de hoofdeenheid met behulp van luidsprekerkabels volgens het schema dat op de achterwand is aangegeven, denk eraan dat de bedrading moet overeenkomen met het schema.

Stap 7

Borg de positie van de kabels in het apparaat. Voeg een audiobestand met hoge bitsnelheid toe om de luidsprekerverbindingen te testen. Als een van hen slechter lijkt te werken, controleer dan hoe strak de kabel op de pinnen op beide apparaten zit.

Stap 8

Gebruik speciale beugels om de kabels op hun plaats te houden of verberg ze onder de plint zodat ze u niet hinderen en om hun levensduur te verlengen als u niet van plan bent de locatie van de apparaten in de toekomst te veranderen.

Aanbevolen: