Hoe Te Bepalen Waarom De Telefoon De Geheugenkaart Niet Ziet

Inhoudsopgave:

Hoe Te Bepalen Waarom De Telefoon De Geheugenkaart Niet Ziet
Hoe Te Bepalen Waarom De Telefoon De Geheugenkaart Niet Ziet

Video: Hoe Te Bepalen Waarom De Telefoon De Geheugenkaart Niet Ziet

Video: Hoe Te Bepalen Waarom De Telefoon De Geheugenkaart Niet Ziet
Video: 💾 Android Phone Can’t See a Memory Card, How to Fix It 📱🛠️ 2024, Maart
Anonim

De smartphones van tegenwoordig zijn niet meer weg te denken zonder geheugenkaart. Er zijn echter vaak onvoorziene omstandigheden bij flashcards. Ze breken, gaan niet open en het meest voorkomende probleem is dat telefoons ze gewoon niet kunnen zien. Al deze situaties hebben hun eigen redenen, waarvan de meeste zelf kunnen worden verholpen zonder contact op te nemen met een servicecentrum.

Hoe te bepalen waarom de telefoon de geheugenkaart niet ziet
Hoe te bepalen waarom de telefoon de geheugenkaart niet ziet

Softwarefout

Als de smartphone de flashkaart niet ziet, is de eerste stap om de telefoon opnieuw op te starten. Het is mogelijk dat het apparaat de geheugenkaart niet herkent vanwege een softwarefout. In dit geval zal zo'n eenvoudige manipulatie helpen de verbinding tussen de telefoon en de kaart te herstellen.

Contactprobleem

Als deze methode geen effect heeft gehad, zoek dan naar een mogelijke oorzaak van de storing in het teruggetrokken contact. U kunt dit controleren door een geheugenkaart te verwijderen en te plaatsen. Ook kunnen de contacten van de telefoon of flashkaart oxideren. Om het vuil op de connectoren te reinigen, wrijft u ze voorzichtig met een gewone rubberen band en veegt u de contacten schoon met een wattenstaafje gedrenkt in alcohol.

Geheugenkaartfouten corrigeren

Als de beschreven methoden niet hebben geholpen, moet u de flashkaart verwijderen en met een kaartlezer controleren op fouten met behulp van Windows-tools. Ga hiervoor naar het gedeelte "Deze computer", klik in het geopende venster met de rechtermuisknop op het schijfpictogram van de geheugenkaart en selecteer "Eigenschappen". Vervolgens moet u overschakelen naar het tabblad "Service" en op de knop "Schijf controleren" klikken. Het programma controleert en repareert beschadigde delen van de flashdrive. Dit zou fouten in het kaartbestandssysteem moeten oplossen. Daarna moet u het flashgeheugen in de telefoon plaatsen en de prestaties controleren.

Een flashkaart formatteren

Als deze methode de kaart niet weer tot leven heeft gewekt, is het noodzakelijk om drastische maatregelen te nemen, zoals formatteren. Kopieer vóór het formatteren alle gegevens in het flashgeheugen naar een computer, omdat hierdoor alle informatie op de kaart verloren gaat. Om een flashkaart met Windows OS te formatteren, moet u met de rechtermuisknop op het geheugenkaartpictogram in het menu "Deze computer" klikken, "Formatteren" selecteren en de instructies volgen.

Hulp van specialisten

Als geen van de bovenstaande methoden heeft geholpen, moet u de kaart naar het servicecentrum brengen. Experts gaan zelf op zoek naar de oorzaak van de storing en nemen deze weg of bieden alternatieve oplossingen voor het probleem.

Om problemen met het flashgeheugen te voorkomen, moet er rekening mee worden gehouden dat een geheugenkaart erg gevoelig is voor fysieke invloeden en daarom zorgvuldig moet worden behandeld. Ze is ook bang voor vocht, direct zonlicht en plotselinge temperatuurschommelingen. Bovendien mag u de kaart niet loskoppelen tijdens de overdracht van informatie.

Aanbevolen: