Knoppen Op Uw Afstandsbediening Repareren

Inhoudsopgave:

Knoppen Op Uw Afstandsbediening Repareren
Knoppen Op Uw Afstandsbediening Repareren

Video: Knoppen Op Uw Afstandsbediening Repareren

Video: Knoppen Op Uw Afstandsbediening Repareren
Video: How To Repair Remote Control Buttons That Don't Work 2024, April
Anonim

De afstandsbediening faalt vaak. En het is niet altijd een kwestie van zwakke batterijen of mechanische schade. Zoals de praktijk laat zien, zijn de knoppen het zwakke punt van moderne afstandsbedieningen. Gelukkig kun je het probleem met kapotte sleutels zelf oplossen.

Afstandsbediening werkt niet? Het kan worden opgelost
Afstandsbediening werkt niet? Het kan worden opgelost

Wat als niet alles zo slecht is?

Voordat u doorgaat met het redden van de kapotte afstandsbediening, is het niet overbodig om te controleren en plotseling is het probleem eenvoudig opgelost.

De reden voor de niet-werkende knoppen kan zijn dat batterijen zijn geplaatst of zich van de sensoren verwijderen, een object dat in de weg staat van de afstandsbediening en de tv, of de knop werkt mogelijk niet vanwege vastzittend vuil dat kan worden verwijderd zonder de behuizing te openen.

Als deze elementaire mogelijke oorzaken van problemen niet gerelateerd zijn aan het probleem, is het tijd om daadkrachtig in te grijpen.

Methode 1

Vaker wel dan niet werken de toetsen op de afstandsbediening niet meer vanwege opgehoopt vet en vuil. Om dit te voorkomen, moet u natuurlijk de volgende gewoonten toepassen:

  • pak de afstandsbediening niet met vuile handen;
  • houd de afstandsbediening niet lang vast;
  • bewaar de afstandsbediening niet op de eettafel.

Nou, als de problemen al zijn ingehaald, dan is een autopsie onmisbaar.

Eerst moet u de batterijen verwijderen. Draai met een schroevendraaier alle schroeven los waarmee de klep van het achterpaneel vastzit. Als de bevestiging van de behuizing zonder hulp van extra apparaten wordt bevestigd, moet deze met een bot mes worden geopend door een van de kleppen los te wrikken. Dit moet heel voorzichtig gebeuren zodat het plastic niet barst.

Het is belangrijk om de volledige inhoud van de uitgebreide afstandsbediening te fotograferen om de uiteindelijke montage van het apparaat te vergemakkelijken.

Het binnenste deel van de console bestaat uit een printplaat en een rubberen toetsenbord. Grote vuildeeltjes worden verwijderd met een oude tandenborstel, vet wordt verwijderd met een wattenstaafje gedrenkt in alcohol.

De afstandsbediening kan pas worden gemonteerd na volledige droging. Als u twijfelt over de locatie van de onderdelen, kunt u dit altijd controleren met de eerder gemaakte foto.

Methode 2

Als bepaalde knoppen zinken en de hygiënische behandeling van het bord niet heeft geholpen, dan kan het probleem het versleten rubberen kussen zijn. Om dit te elimineren, is het vóór het ontleden noodzakelijk om de knoppen op te schrijven die niet werken, en pas daarna de behuizing van het apparaat te openen.

Plaats onder de niet-werkende knoppen kussens gemaakt van kleine stukjes voedselfolie die aan briefpapierlijm zijn bevestigd. Na montage zouden de kapotte knoppen moeten werken.

Aanbevolen: