Hoe De Afstandsbediening Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe De Afstandsbediening Te Repareren
Hoe De Afstandsbediening Te Repareren

Video: Hoe De Afstandsbediening Te Repareren

Video: Hoe De Afstandsbediening Te Repareren
Video: How to Fix Any TV Remote Not Working Power Button or other Buttons, Not Responsive, Ghosting 2024, April
Anonim

Als u geen knoppen op de afstandsbediening van uw tv kunt indrukken, of als u op knoppen drukt maar er niets gebeurt, heeft uw afstandsbediening waarschijnlijk een kleine reparatie nodig. Het is heel gemakkelijk om thuis te maken - meestal is de oorzaak van de storing de gebruikelijke vervuiling van de knoppen.

De afstandsbediening is eenvoudig thuis te repareren
De afstandsbediening is eenvoudig thuis te repareren

instructies:

Stap 1

Controleer allereerst de werking van alle batterijen van uw afstandsbediening (in de regel zijn dit batterijen). Als ze al defect zijn, vervang ze dan door nieuwe. Als na de procedure voor het vervangen van de batterijen de knoppen van de afstandsbediening nog steeds niet naar behoren of helemaal niet werken, ga dan verder met de reparatie van uw bedieningspaneel.

Stap 2

Als de behuizing van uw afstandsbediening met schroeven is verbonden, draait u de schroeven voorzichtig los met een schroevendraaier van de gewenste vorm en grootte. Vouw ze op een prominente plaats, bij voorkeur op een wit vel papier, om niet te verdwalen, aangezien ze de neiging hebben om te verdwalen.

Stap 3

Als de behuizing van de afstandsbediening uit twee delen bestaat, verbonden door vergrendelingen, neem dan een platte schroevendraaier, wrik de verbinding van de onderdelen ermee los en verwijder een van de helften van de behuizing van het bedieningspaneel.

Stap 4

Trek nu heel voorzichtig, om de contacten niet te beschadigen, de batterijen en het elektrische bord met contacten uit de behuizing. Controleer de rubberen knopjes met contacten op allerlei vuil en oneffenheden - deze kunnen versleten zijn.

Stap 5

Als er knopen versleten zijn, werken ze niet meer. We zullen tot het uiterste moeten gaan. Knip ze voorzichtig uit met een nagelschaartje en vervang ze door commandoknoppen van dezelfde vorm en grootte die je normaal niet gebruikt.

Stap 6

Neem een wattenstaafje of wattenstaafje. Reinig de contacten voorzichtig. Gebruik in geen geval schoonmaakmiddelen - alleen een droog wattenstaafje.

Stap 7

Monteer nu de afstandsbediening in omgekeerde volgorde. Plaats eerst het elektrische bord en daarna de batterijen. Verbind de elementen van de behuizing, druk totdat deze klikt - als er een klik was, betekent dit dat de behuizing is aangesloten.

Stap 8

In het geval dat uw afstandsbediening erg versleten of zwaar beschadigd is, als de integriteit van de contacten of het bord zelf is verbroken, houd er dan rekening mee dat in sommige winkels en winkels een andere afstandsbediening kan worden gekocht. Afstandsbedieningen worden voor veel tv-modellen verkocht, u kunt een nieuwe kopen of u kunt een gebruikte kopen. Er zijn ook universele afstandsbedieningen te koop die op bijna alle tv-modellen passen.

Aanbevolen: