Knoppen Op De Afstandsbediening Repareren

Inhoudsopgave:

Knoppen Op De Afstandsbediening Repareren
Knoppen Op De Afstandsbediening Repareren

Video: Knoppen Op De Afstandsbediening Repareren

Video: Knoppen Op De Afstandsbediening Repareren
Video: How To Repair Remote Control Buttons That Don't Work 2024, Maart
Anonim

Moderne technologie wordt bestuurd door afstandsbedieningen. Dit is best handig, maar tijdens het gebruik van de consoles mislukken vaak. Het is niet altijd mogelijk om een geschikte afstandsbediening in de uitverkoop te vinden en een universele kopen en instellen is niet voor iedereen even gemakkelijk. U kunt de afstandsbediening zelf repareren.

Knoppen op de afstandsbediening repareren
Knoppen op de afstandsbediening repareren

Noodzakelijk

  • - gedenatureerde alcohol;
  • - schroevendraaier;
  • - wattenstaafje of wattenstaafje;
  • - gum.

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst met welk soort probleem u wordt geconfronteerd. Als het nodig is om moeite te doen om te bedienen, of als de afstandsbediening alleen van dichtbij schakelt, is het hoogstwaarschijnlijk gewoon tijd om de batterijen erin te vervangen. Sommige batterijen kunnen, als ze niet vaak worden gebruikt, lekken en de contacten oxideren. In dit geval is het noodzakelijk om alle tandplak met een mes te verwijderen en vervolgens de contacten af te vegen met gedenatureerde alcohol. De knoppen werken zoals voorheen.

Stap 2

Soms beginnen de knoppen te plakken of werken ze helemaal niet. Dit komt door vuil dat zich tijdens gebruik onder de behuizing ophoopt. In dit geval moet de afstandsbediening worden gedemonteerd en schoongemaakt. De meeste afstandsbedieningen worden nu niet met bouten vastgemaakt, maar met plastic vergrendelingen, je moet voorzichtig zijn bij het openen van de behuizing van zo'n afstandsbediening. Een bord met een microschakeling, een emitterende diode, contactvlakken van knoppen en geleidende sporen, evenals een rubberen plaat met knoppen zijn verborgen onder de externe panelen. Het komt voor dat de knoppen afzonderlijk zijn bevestigd, in dit geval is het beter om een foto te maken van hun locatie. De rubberen plaat en knopen kunnen worden gewassen met warm water en afwasmiddel en goed worden gedroogd met een föhn. Het is het beste om het bord schoon te maken met gedenatureerde alcohol en een tandenborstel. De rubberen patches op de knoppen en de contacten op het bord kunnen worden weggeveegd met een gewone schoolwisser. In sommige gevallen moeten ze worden behandeld met grafietpasta of elektrisch geleidende lijm, die in de handel verkrijgbaar is.

Stap 3

Inspecteer de geleidende sporen en contacten zorgvuldig. Als de afstandsbediening valt, kan deze beschadigd raken, in welk geval solderen noodzakelijk is. Dit is de moeilijkste procedure om knoppen op een afstandsbediening te repareren.

Stap 4

De emitting diode kan falen, om deze reden lijkt het alsof de knoppen niet werken. U kunt een dergelijke storing diagnosticeren als u door een camera van een mobiele telefoon naar de diode kijkt door op een willekeurige knop op de afstandsbediening te drukken. In dit geval wordt een werkende diode gemarkeerd. Als dit niet gebeurt, is het gemakkelijk om het in elke winkel met radiocomponenten te vinden en het zelf te vervangen, rekening houdend met de polariteit.

Aanbevolen: