Hoe Het Antennesignaal Te Verbeteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Antennesignaal Te Verbeteren?
Hoe Het Antennesignaal Te Verbeteren?

Video: Hoe Het Antennesignaal Te Verbeteren?

Video: Hoe Het Antennesignaal Te Verbeteren?
Video: Wifi-ontvangst verbeteren in huis (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

De efficiëntie van een televisieontvanger en de kwaliteit van de communicatie in het algemeen wordt bepaald door vele parameters. Dit zijn de kenmerken van de antenne, en de afstand tot het zendcentrum, en zelfs de aard van het terrein waar de ontvanger is geïnstalleerd. Om het signaal te verbeteren, is het noodzakelijk om rekening te houden met deze omstandigheden en te proberen de werking van ongewenste en schadelijke factoren te elimineren.

Hoe het antennesignaal te verbeteren?
Hoe het antennesignaal te verbeteren?

Noodzakelijk

  • - antenne;
  • - mast (steun);
  • - antenneversterker.

instructies:

Stap 1

Houd rekening met het terrein bij het installeren van de antenne. Het gebied van gegarandeerde ontvangst van een televisiesignaal is afhankelijk van het reliëf. Installeer de antenne indien mogelijk op het hoogste punt naast uw huis. Gebruik, om de vereiste hoogte van de antenne-inrichting te garanderen, indien nodig een extra mast en verstevig deze stevig met tuidraden.

Stap 2

Kies het optimale ontwerp van de ontvangstantenne. De vereisten hiervoor zijn: eenvoud en betrouwbaarheid, voldoende ruimtelijke selectiviteit, het vermogen om een brede frequentieband door te laten, lage ingangsimpedantie en hoge signaalversterking. Voor de zone met slechte ontvangst is ook de verhouding van het signaalniveau tot het interferentieniveau van bijzonder belang.

Stap 3

Als de afstand tot het telecentrum klein is (enkele tientallen kilometers), gebruik dan een "wave channel"-antenne met een eenvoudige of geluste vibrator, bestaande uit drie elementen, om het ontvangen signaal te verbeteren. Antennes van dit type worden geproduceerd door de industrie, maar als je minimale radioamateurvaardigheden hebt, kun je het zelf maken.

Stap 4

Controleer of de antenne correct is geïnstalleerd en stem deze af. Selecteer hiervoor de optimale verhouding van de grootte van de antenne-elementen die nodig zijn om het signaal van de geselecteerde stations te ontvangen. Oriënteer de structuur correct in de ruimte door de antenne op het uitzendcentrum of de repeater te richten.

Stap 5

Gebruik een speciale antenneversterker om het signaal te verbeteren. De afmetingen, het ontwerp en de aansluitmethode van een dergelijk apparaat kunnen heel verschillend zijn. Let bij het kiezen van een versterker op de frequentiekarakteristieken en het geluidsniveau zoals aangegeven in de technische documentatie. Laat een professional de versterker instellen die wordt gebruikt voor een bepaald model tv-ontvanger. Anders zal de efficiëntie van het apparaat laag zijn.

Aanbevolen: