Een Synthesizer Aansluiten Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Synthesizer Aansluiten Op Een Computer
Een Synthesizer Aansluiten Op Een Computer

Video: Een Synthesizer Aansluiten Op Een Computer

Video: Een Synthesizer Aansluiten Op Een Computer
Video: 6 Way to Connect Your Synthesizer to a Computer 2024, April
Anonim

Het aansluiten van een synthesizer op een computer of laptop is zeer betaalbaar geworden en brengt veel voordelen met zich mee. Voor een hoogwaardige verbinding moet u de technische kenmerken van de apparaten zorgvuldig bestuderen en aansluiten volgens de instructies.

Een synthesizer aansluiten op een computer
Een synthesizer aansluiten op een computer

instructies:

Stap 1

Bepaal hoe u de synthesizer aansluit. Verbindingsmethoden kunnen als volgt zijn: USB, MIDI of USB / MIDI combo. Al deze methoden zijn afhankelijk van het model van de synthesizer en de computer.

Stap 2

Controleer of de USB-poort op de synthesizer geschikt is voor het verzenden van MIDI-signalen en of deze werkt.

Stap 3

Verbind de synthesizer en de computer met een AMBM USB-kabel. Dit is de eerste manier om uw synthesizer op uw computer aan te sluiten. In principe is het de meest voorkomende.

Stap 4

Start het sequencerprogramma. Sluit de synthesizer niet aan na het starten van het programma, anders kan de synthesizer niet worden gebruikt. Houd er rekening mee dat bij een USB-aansluiting de virtuele MIDI-poort pas wordt gedetecteerd nadat de synthesizer op een computer is aangesloten.

Stap 5

Installeer indien nodig een speciaal stuurprogramma voor een hoogwaardige werking van de apparaten. In de meeste gevallen is het stuurprogramma alleen nodig voor de computer.

Stap 6

Maak verbinding via MIDI als uw synthesizer MIDI-overdracht ondersteunt. Dit is de tweede manier om uw synthesizer op uw computer aan te sluiten.

Stap 7

Sluit de MIDI-uitgang van je synthesizer aan op de MIDI-ingang van je computer.

Stap 8

Sluit de MIDI in-connector aan op de MIDI out-connector van de synthesizer. Indien geïnstalleerd via MIDI, is geen synthesizerstuurprogramma vereist. Er zijn alleen drivers nodig voor de geluidskaart waarop de synthesizer is aangesloten.

Stap 9

Schaf een externe MIDI-interface aan als je laptop alleen een USB-poort heeft en je synthesizer alleen een MIDI-interface nodig heeft om aan te sluiten. Dit is een soort adapter waarmee je de synthesizer op een computer of laptop kunt aansluiten.

Stap 10

Sluit eerst de synthesizer aan en voer pas daarna het sequencerprogramma uit, zodat het apparaat wordt gedetecteerd en correct werkt.

Aanbevolen: