Een Tv Aansluiten Op Een Computer Via HDMI

Inhoudsopgave:

Een Tv Aansluiten Op Een Computer Via HDMI
Een Tv Aansluiten Op Een Computer Via HDMI

Video: Een Tv Aansluiten Op Een Computer Via HDMI

Video: Een Tv Aansluiten Op Een Computer Via HDMI
Video: How to connect PC to TV with HDMI 2024, Mei
Anonim

U kunt een tv via HDMI op een computer aansluiten met een geschikte kabel door het ene apparaat op het andere aan te sluiten via een speciale connector. Daarnaast moet u enkele instellingen toepassen.

U kunt uw tv via HDMI op uw computer aansluiten
U kunt uw tv via HDMI op uw computer aansluiten

instructies:

Stap 1

Koop een HDMI-naar-HDMI-kabel met de juiste lengte om uw tv op uw computer aan te sluiten. Als uw tv deze connector niet heeft, kunt u een DVI-Out-adapter kopen en deze vooraf aansluiten op de HDMI-In-poort. De computer of laptop moet ook een HDMI-poort hebben, anders mislukt de verbinding.

Stap 2

Sluit een HDMI-naar-HDMI-kabel aan op een geschikte poort op uw computer en sluit het andere uiteinde aan op de overeenkomstige poort op uw tv. Zet je tv en computer aan. Zoek op de afstandsbediening van je tv de knop TV Input en druk erop. Specificeer in het menu dat verschijnt de HDMI-uitgang als de signaalbron (als de verbinding correct is, zal dit item hoogstwaarschijnlijk worden gemarkeerd). Een paar seconden daarna ziet u een afbeelding van het bureaublad van uw besturingssysteem op het scherm en dit geeft aan dat u de tv via HDMI op uw computer hebt kunnen aansluiten.

Stap 3

Als het beeld van de computer nog steeds niet op het tv-scherm verschijnt, klikt u met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad van het systeem en selecteert u "Schermresolutie" of "Vormgeving en persoonlijke instellingen" (afhankelijk van de versie van Windows). Klik op de knop "Zoeken" naast de afbeelding en het nummer van uw monitor. Klik daarna op het menu "Scherm" en selecteer de aangesloten tv in de lijst die verschijnt en klik vervolgens op "Naar dit scherm dupliceren". Klik op "Toepassen" en "OK". Uw computer wordt nu via HDMI met uw tv verbonden.

Stap 4

Onthoud dat om niet alleen het beeld, maar ook het geluid van de computer naar de tv over te zetten, je een aantal extra stappen moet uitvoeren. Koop eerst een AUX-kabel en sluit deze aan het ene uiteinde aan op de Audio-Out-poort van uw computer en aan het andere uiteinde op de Audio-In-connector op uw tv (de naam en locatie van de connectors verschillen per model).

Stap 5

Ga naar het menu "Start" van het besturingssysteem en open het "Configuratiescherm" en klik vervolgens op het pictogram "Geluid". Als de audiokabel correct is aangesloten, ziet u een uitgang naar de tv tussen de beschikbare audioapparaten. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer "Als standaard gebruiken". Nu kunt u niet alleen genieten van het kijken naar het beeld van de monitor op het tv-scherm, maar ook luisteren naar de geluiden die door het besturingssysteem erop worden weergegeven.

Aanbevolen: