Hoe Een Tv-kabel Te Verlengen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tv-kabel Te Verlengen
Hoe Een Tv-kabel Te Verlengen

Video: Hoe Een Tv-kabel Te Verlengen

Video: Hoe Een Tv-kabel Te Verlengen
Video: How to extend your TV Aerial/Satellite coax cable 2024, Maart
Anonim

Als uw tv op een aanzienlijke afstand van de tv-antenne of van de satelliet-tv-kabel staat, moet u enige moeite doen om de kabel te verlengen. In dit geval is het niet nodig om meubels samen met apparaten te verplaatsen.

Een tv-kabel verlengen
Een tv-kabel verlengen

Noodzakelijk

  • - antennekabel;
  • - F-connector;
  • - I-connector;
  • - antenneversterker;
  • - soldeerbout;
  • - soldeer;
  • - isolatieband.

instructies:

Stap 1

Bekijk welke antennekabel op uw appartement is aangesloten. Het kan een kabel zijn met een massieve of gevlochten draad in het midden.

Stap 2

Koop een extra tv-kabel van de vereiste lengte, heb deze eerder gemeten en een paar meter toegevoegd. Noodzakelijk hetzelfde type als de bestaande. Dit kan meestal in elke winkel die televisie- en radioapparatuur verkoopt, of op de radiomarkt.

Stap 3

Koop twee F- en één I-connectoren, d.w.z. twee mannelijke connectoren en een vrouwelijke connector. U kunt ook één mannelijke-naar-vrouw gekoppelde connector gebruiken.

Stap 4

Bereid beide kabels voor. Om dit te doen, snijdt u de rand van de kabel gelijkmatig af, snijdt u voorzichtig ongeveer 15-20 millimeter van de bovenste isolatielaag af. Het belangrijkste is dat u de kabelmantel niet beschadigt. Vouw de vlecht ook voorzichtig terug, verwijder de folie die de kabel bedekt.

Stap 5

Leg de middelste draad bloot door er 10-15 millimeter isolatie van af te snijden. Probeer het niet te breken of af te snijden met een onvoorzichtige beweging.

Stap 6

Steek de kabel in de mannelijke F-connector. Schroef het vast totdat het stopt. In dit geval moet de kern van de centrale kabel in de uitstekende centrale connector vallen en wordt de omwikkelde vlecht tussen de buitenmantel van de kabel en het connectorlichaam geklemd. Een klein stukje draad uit de centrale kern steekt voorbij de buitenrand van de connector. Knip het af met een schaar of draadknipper, laat ongeveer 2-3 millimeter over.

Stap 7

Sluit de tweede kabel op dezelfde manier aan. Verbind nu de twee mannelijke F-connectoren met elkaar met behulp van de vrouwelijke I-connector.

Stap 8

In plaats van de I-connector kan een speciale antenneversterker worden gebruikt. Het heeft ingangen voor het aansluiten van F-connectoren. Zo'n versterker is nodig als de kabel lang is en het signaalvermogen wegvalt.

Stap 9

Bij gebruik van de gecombineerde connector sluit u één kabel aan op de F-connector en de andere op dezelfde manier op de I-connector.

Stap 10

Je kunt de draden aan elkaar solderen met een soldeerbout en solderen. Pas op dat u de draden niet kortsluit.

Aanbevolen: