Duidelijke Foto's Maken

Inhoudsopgave:

Duidelijke Foto's Maken
Duidelijke Foto's Maken

Video: Duidelijke Foto's Maken

Video: Duidelijke Foto's Maken
Video: 25 EENVOUDIGE MANIEREN OM THUIS COOLE FOTO'S TE MAKEN 2024, Mei
Anonim

Een van de indicatoren voor fotografie van hoge kwaliteit, samen met de juiste compositie en belichting, is de ideale scherpte van het onderwerp. Er is niets erger voor een fotograaf dan veel tijd en moeite te besteden en dan pas te ontdekken dat de foto's niet duidelijk zijn.

Duidelijke foto's maken
Duidelijke foto's maken

Noodzakelijk

Camera statief

instructies:

Stap 1

Stel voor perfecte portretfoto's altijd scherp op de ogen van de persoon. De nadruk moet respectievelijk op de ogen worden gelegd, als ze onscherp zijn, lijkt de foto zelf onduidelijk.

Stap 2

Gebruik bij het berekenen van de benodigde sluitertijd altijd de formule: sluitertijd <= 1 / brandpuntsafstand. Bij een brandpuntsafstand van 60 mm mag de sluitertijd bijvoorbeeld niet meer dan 1/60 seconde zijn. Deze berekening van de minimale sluitertijd geldt alleen voor fotografie uit de hand; bij gebruik van een statief maakt de sluitertijd niet uit.

Stap 3

Kies de beste lens die u zich kunt veroorloven. Hoe beter je optiek is, hoe scherper je foto's worden. Houd er tegelijkertijd rekening mee dat een dure camera qua beeldscherpte minder oplevert dan dure optica.

Als je moet kiezen tussen een zoomlens en een lens met een vaste brandpuntsafstand, kies dan voor een prime-lens. De fixes zijn niet zo handig in gebruik, maar qua kwaliteit van de foto zijn ze superieur aan de zoomlenzen.

Stap 4

Gebruik bij het fotograferen een statief als de omstandigheden dit toelaten. Hierdoor kun je de camera stil monteren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de sluitertijd. Als u een statief bij harde wind gebruikt, balanceer het dan met een licht gewicht (3-5 kg).

Stap 5

Bij alle lenzen wordt de maximale scherpte van het beeld verkregen bij een licht afgedekt diafragma. Om het gewenste resultaat te verkrijgen, volstaat het om het membraan met twee stops te bedekken. Als het maximale open diafragma van uw lens bijvoorbeeld f2.8 is, sluit het dan tot f5.6. Deze methode is vooral handig bij het fotograferen vanaf een middellange afstand.

Stap 6

Schakel stabilisatie uit wanneer u fotografeert met lange sluitertijden. Stabilisatie maakt foto's scherper bij korte sluitertijden, maar veroorzaakt ook lichte lenstrillingen. Als u opnamen maakt met lange sluitertijden, resulteert dit in onnodige cameratrilling.

Aanbevolen: