Foto's Maken Met Zenit 122

Inhoudsopgave:

Foto's Maken Met Zenit 122
Foto's Maken Met Zenit 122

Video: Foto's Maken Met Zenit 122

Video: Foto's Maken Met Zenit 122
Video: Как фотографировать на плёнку / ЗЕНИТ 122 обзор 2024, April
Anonim

Voordat u met de Zenit 122-camera gaat werken, moet u de film laden en vertrouwd raken met de belangrijkste parameters van het apparaat (sluitertijd, diafragma, lichtgevoeligheid).

Foto's maken met Zenit 122
Foto's maken met Zenit 122

instructies:

Stap 1

Om met de Sovjet Zenit 122 camera aan de slag te gaan, moet je een film kopen en bijvullen. Om het filmcapsulecompartiment te openen, moet je naar het ISO-wiel aan de linkerkant van de camera kijken. Door het zilveren lipje naar boven te trekken, kun je een speciaal vak openen. De film wordt erin gestoken. Nadat je het op de tweede haspel hebt afgewikkeld, maak je een paar foto's. Sluit vervolgens de cameraklep.

Stap 2

Onthoud voordat u gaat fotograferen dat verschillende parameters van invloed zijn op de kwaliteit van de foto: gevoeligheid, sluitertijd en diafragma. Lichtgevoeligheid beïnvloedt de helderheid van het beeld. In het halfdonker kan een waarde van 400 worden gebruikt. Een waarde van 200 of minder is goed voor het fotograferen op zonnige dagen. Met belichting kun je met behulp van een frame de beweging van water, mensen op straat, overbrengen. De foto wordt levendig als de sluitertijd 1/30 of minder is. Het diafragma is verantwoordelijk voor verschillende factoren: hoe hoger het getal, hoe minder verlichting, hoe meer het effect van onscherpte op de achtergrond.

Stap 3

Nadat u de film volledig hebt verwijderd, moet u deze eruit halen. Hiervoor is er naast de ontspanknop een kleine zwarte knop die moet worden ingedrukt. Ze spoelt frames terug van het begin tot het einde. Zodra je dat hebt gedaan, trek je het zilveren lipje aan de linkerkant naar buiten en begin je het met de klok mee te draaien. Wanneer u de folie in een capsule wikkelt, hoort u een karakteristiek geluid. Als je klaar bent met het terugspoelen van de film, kun je het cameracompartiment veilig openen.

Aanbevolen: