Foto's Maken Met Een Digitale Camera

Inhoudsopgave:

Foto's Maken Met Een Digitale Camera
Foto's Maken Met Een Digitale Camera

Video: Foto's Maken Met Een Digitale Camera

Video: Foto's Maken Met Een Digitale Camera
Video: 25 Cool Photography Tips for Beginners - How to get better photos from your digital camera 2024, Mei
Anonim

Met de komst van digitale camera's is het fotografieproces zo eenvoudig, handig en betaalbaar geworden dat zelfs een kind nu foto's kan maken. Digitale technologie is al heel stevig ingeburgerd in ons leven. Het blijft alleen om te leren hoe u met zijn hulp goede foto's kunt maken, waarvoor u zich niet schaamt om uw gasten te laten zien.

Foto's maken met een digitale camera
Foto's maken met een digitale camera

instructies:

Stap 1

De meest voorkomende camera's zijn digitale point-to-point camera's. Nu hebben ze zo'n kwaliteit bereikt dat ze soms niet onderdoen voor DSLR's. Het is echter veel gemakkelijker om met een zeepbakje te fotograferen. Je hoeft niet na te denken over belichting, witbalans, sluitertijd, diafragma, scherpstellen. De camera doet alles voor je. Je moet gewoon een goede foto maken, op tijd reageren op zich snel ontwikkelende gebeurtenissen of langzaam een goede compositie maken. In ieder geval is het vastleggen van de wereld om je heen nu veel gemakkelijker.

Lees echter eerst de instructies. Het bevat veel nuttige informatie over het onderhoud van het apparaat, opnamemodi, service, enz. Na het lezen van dit document, gewoon schieten en schieten. Je begint je geleidelijk in de subtiliteiten te verdiepen.

Stap 2

Hier zijn in feite de subtiliteiten zelf. Je kunt veel betere foto's maken bij goede lichtomstandigheden. Eenmaal in een goed verlichte ruimte kunt u de flitser vergeten en fotograferen in natuurlijk licht. Dan zal de lucht de lucht zijn, en niet een vreemde witte vlek erboven. En de gezichten worden vanaf de zijkant verlicht door de zon en hebben een interessant schaduwpatroon. Mee eens, dit is veel mooier dan een volledig zwarte achtergrond en een felle flits in het voorhoofd, dat bijna het hele gezicht "opeet".

Stap 3

Natuurlijk mag je de flitser niet vergeten. Het zal erg helpen in het donker, in een slecht verlichte kamer en met sterk tegenlicht. Dat wil zeggen, als je een foto maakt van een persoon met de zon achter hem, zal het gezicht helemaal niet zichtbaar zijn. Maar als je onder deze omstandigheden een flitser gebruikt, dan is het gezicht duidelijk zichtbaar en zal de zon het model van achteren prachtig belichten.

Stap 4

Houd er rekening mee dat verschillende camera-omstandigheden verschillende instellingen vereisen voor de beste resultaten. Ze staan allemaal al in de automatische modus. Vergeet ze daarom niet te wijzigen afhankelijk van de situatie waarin je een kinder-, sport-, nachtportret hebt. Verander deze instellingen en de kwaliteit van de foto's zal een orde van grootte hoger zijn dan wanneer je alles in de algemene auto-modus fotografeert.

Stap 5

Zorg ervoor dat de batterij altijd opgeladen is en dat er voldoende ruimte op de geheugenkaart is. Het is erg belangrijk. Anders kun je op het meest cruciale moment gewoon geen uniek kader vastleggen.

Door deze eenvoudige, eenvoudige regels te volgen, kunt u zelfs met de meest eenvoudige camera goede foto's maken.

Aanbevolen: