Hoe U Thuisbioscoopluidsprekers Instelt

Inhoudsopgave:

Hoe U Thuisbioscoopluidsprekers Instelt
Hoe U Thuisbioscoopluidsprekers Instelt

Video: Hoe U Thuisbioscoopluidsprekers Instelt

Video: Hoe U Thuisbioscoopluidsprekers Instelt
Video: HOW TO Set Up a 5.1 HOME THEATER Surround Sound Speaker System in 2020 2024, Mei
Anonim

Thuisbioscoop is een verzameling apparatuur die is ontworpen om films te kijken en naar muziek te luisteren. Met de juiste luidsprekeropstelling in uw thuisbioscoopsysteem kunt u genieten van geluid van hoge kwaliteit, zelfs met apparaten uit het middenbereik.

Hoe u thuisbioscoopluidsprekers instelt
Hoe u thuisbioscoopluidsprekers instelt

instructies:

Stap 1

Sluit eerst de satellieten aan en plaats ze correct. Zorg ervoor dat u de connectoren niet verwisselt. Dit is eenvoudig genoeg te bepalen: start een muzieknummer en verplaats de EQ-schuifregelaar, die verantwoordelijk is voor de verdeling van het geluid tussen het linker- en rechterkanaal. Als u met uw thuisbioscoopsoftware het volume van een specifieke satelliet kunt verhogen of verlagen, doet u dit.

Stap 2

Als u een afwijking opmerkt, sluit u de luidsprekers opnieuw aan op de receiver. Ga nu verder met het aanpassen van de geluidskwaliteit. Selecteer de basweergavemodus voor het rechter- en linkerkanaal. Meestal is deze optie verantwoordelijk voor de voor- en achterluidsprekers. Als u kleine satellieten met een of twee kanalen gebruikt, selecteert u de kleine modus. In dit geval worden de lage frequenties alleen weergegeven door de subwoofer en mogelijk door de middelste satelliet.

Stap 3

Als uw thuisbioscooppakket grote vloerstaande satellieten bevat, selecteert u de modus Groot. Hierdoor kan de receiver de lage frequenties verdelen tussen de subwoofer en de surroundluidsprekers. Selecteer de basweergavemodus voor de middelste satelliet. Stel in op Breed voor vol geluid of Normaal voor lage / lage bas.

Stap 4

Stel de vertragingstijd voor de middenluidspreker in. Bereken de afstand tot de satellieten aan de voorzijde en trek de afstand tot de middenluidspreker daarvan af. Deel het resulterende getal (in centimeters) door 30. Stel de vertraging (in milliseconden) gelijk aan het resulterende resultaat.

Stap 5

Pas het volume van de subwoofer en satellieten aan. Om dit te doen, start u een testpieptoon. Het wordt beurtelings gespeeld door elke satelliet. Pas het luidsprekervolume aan totdat het geluid ongeveer hetzelfde is.

Aanbevolen: