Een Subwoofer Repareren

Inhoudsopgave:

Een Subwoofer Repareren
Een Subwoofer Repareren

Video: Een Subwoofer Repareren

Video: Een Subwoofer Repareren
Video: REPAIR HOLES in Subwoofer Surrounds w/ CHEAP FOAM from Walmart | HOW TO Fix a Torn Speaker Tutorial 2024, Mei
Anonim

Krachtig geluid is niet compleet zonder een subwoofer. Maar door zware belastingen kan het defect raken. Er kunnen veel redenen zijn, maar slechts een paar oplossingen. Maar iedereen kan het repareren, als je weet wat en in welke volgorde je het moet doen.

Een subwoofer repareren
Een subwoofer repareren

Noodzakelijk

Tester, schroevendraaier, zaklamp, circuit, soldeerbout

instructies:

Stap 1

Inspecteer de subwoofer visueel. Als de aangesloten luidsprekers niet werken, controleer dan de aansluitkabels op breuken. Controleer de verbindingen tussen de subwoofer en de luidsprekers. Als er geen stroom is, controleer dan de kabel. Ring alle draden met behulp van een tester, zodat u zeker weet dat ze intact zijn.

Stap 2

Demonteer de behuizing. Koppel hiervoor de subwoofer los van het lichtnet en de luidsprekers. Verwijder met een schroevendraaier de schroeven aan de achterkant van de behuizing. Verwijder voorzichtig de microschakelingsplaat. Als de plaat niet gaat, niet trekken, u kunt de verbindingsdraden breken. Schijn met een zaklamp en zoek de oorzaak.

Stap 3

Inspecteer de microschakeling zorgvuldig op verbrande elementen. Kijk ook naar de sporen, misschien is er iets kortgesloten. Doe dit in goede verlichting.

Stap 4

Controleer zekeringen. Ze staan voor de transformator. Als ze verbrand zijn, vervang ze dan gewoon. Als het probleem aanhoudt en ze weer aan zijn, controleer dan de spanning in het netwerk.

Stap 5

Controleer of de microschakeling van stroom wordt voorzien. Om dit te doen, koppelt u de transformator los van de belasting (microschakeling) en sluit u een equivalent aan, bijvoorbeeld een gloeilamp. Als er geen stroomvoorziening is of als deze niet van hetzelfde vermogen is als nodig is voor de normale werking van de microschakeling, is deze defect.

Stap 6

Controleer de uitgangsspanning van de microschakeling. U kunt dus begrijpen of er een signaal aan de uitgang is en wat het is. Op basis hiervan zal de daaropvolgende reparatie van de microschakeling worden afgerond. Dit is het rinkelen van diodes, weerstanden, enz. Indien nodig moeten sommige elementen worden verwijderd met een soldeerbout om te rinkelen. Maar vergeet niet dat een te hoge temperatuur ze kan beschadigen, evenals de microschakeling zelf. Als u een defect element vindt, vervang het dan en meet het uitgangssignaal, als de oorzaak niet wordt verholpen, ga dan verder met zoeken naar de storing.

Stap 7

Bevestig de microschakeling aan de behuizing en monteer de subwoofer.

Aanbevolen: