Een Tv En Satellietontvanger Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Tv En Satellietontvanger Aansluiten
Een Tv En Satellietontvanger Aansluiten

Video: Een Tv En Satellietontvanger Aansluiten

Video: Een Tv En Satellietontvanger Aansluiten
Video: Instructie aansluiting TV op satelliet ontvangstsysteem 2024, Mei
Anonim

De meerderheid van de bevolking wacht op het verschijnen van digitale tv-zenders in hun stad. Degenen die echter geen tijd willen verspillen, hebben satellietapparatuur gekocht en genieten nu van het kijken naar programma's in digitaal formaat. Ondanks de hoge kwaliteit van het signaal dat naar de ontvanger komt, wordt het onvermijdelijk verstrooid op weg naar de tv-ontvanger. Om dit te voorkomen, moet u de juiste interface kiezen voor het aansluiten van een satelliettuner, waardoor beeldverlies tot een minimum wordt beperkt, wat vooral belangrijk is bij het kijken naar HDTV-kanalen.

Een tv en satellietontvanger aansluiten
Een tv en satellietontvanger aansluiten

Noodzakelijk

satelliettuner, tv, kabel

instructies:

Stap 1

Neem een kabel met een composietconnector, SCART-type of geïmplementeerd op één RCA (geel). Dit is de gemakkelijkste manier om uw satellietontvanger op uw tv aan te sluiten. Het beeld wordt weergegeven via een coaxkabel met RCA-connectoren (tulp). De video-uitgang en SCART-connector bevinden zich aan de achterkant van de satellietontvanger en tv. Een groot nadeel van dit type verbinding is het onvermogen om een signaal van hoge kwaliteit te verzenden, daarom heeft het beeld voor tv-modellen met een schermdiagonaal van meer dan 26 een lage helderheid en contrast. Om een analoge tv aan te sluiten, is het beter om de RGB-standaard te gebruiken, die vijf coaxkabels met connectoren BNC gebruikt.

Stap 2

Neem een kabel met een S-Video-aansluiting. Dit type verbinding verzendt luminantie- en chrominantiesignalen via afzonderlijke draden, waardoor het beeld op het tv-scherm er stabiel uitziet, maar niet onvoldoende verzadigd is in het kleurengamma. De S-out-connector bevindt zich op de achterklep van de satelliettuner en op de achter- of zijklep van de tv.

Stap 3

Neem een RCA-kabel, ook wel een "tulpenkabel" genoemd, die drie onafhankelijke draden heeft die worden gebruikt om het videosignaal naar de tv te dragen (componentinterface). Dit type aansluiting werkt goed op tv's (CRT, LCD, plasma) met diagonalen tot 36". Het beeld ziet er stabiel uit, met een aantrekkelijke kleurwaarneming. De uitgangen voor de "tulp"-connectoren bevinden zich op de achterkant van de satellietontvanger en de tv.

Stap 4

Neem een kabel met een HDMI-connector. Verbinding met dit type interface wordt gebruikt om een high-definition digitaal signaal, zowel video als audio, in ongecomprimeerde vorm te verzenden. De komst van high definition televisie stelt hogere eisen aan interfaces.

Aanbevolen: