Hoe Een Satellietontvanger In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Satellietontvanger In Te Stellen
Hoe Een Satellietontvanger In Te Stellen

Video: Hoe Een Satellietontvanger In Te Stellen

Video: Hoe Een Satellietontvanger In Te Stellen
Video: How To Connect Satellite Receiver To TV 2024, Mei
Anonim

Satelliet-tv biedt een tv-signaal van zeer hoge kwaliteit. Voor de ontvangst zijn speciale satellietontvangers (tuners) ontwikkeld. Ook kunnen geavanceerde modellen consumenten via een netwerkconnector verbinden met het wereldwijde internet.

Een satellietontvanger instellen
Een satellietontvanger instellen

Het is nodig

schotelantenne, tv, scart-connector, tulpconnector, satellietontvanger

instructies:

Stap 1

Sluit de kabel van de schotelantenne aan op de achterkant van de ontvanger. Het wordt meestal aangeduid met "LNB IN" of "IF Input". Alle aansluitingen voor het aansluiten van de apparatuur bevinden zich op het achterpaneel. Ze zijn standaard op alle modellen. Sluit de receiver aan op de video-ingang van je tv. Dit kan met een Scart- of cinch-aansluiting. Gewoonlijk wordt video aangesloten via de "gele" connector, audio - via de "zwarte" en "rode" connectoren. Sommige typen ontvangers kunnen op hoge frequentie worden aangesloten.

Stap 2

Zet de ontvanger aan. Stem de tv af op de juiste zender, dit staat aangegeven in de handleiding van de tv-ontvanger. Er verschijnt een afbeelding met het logo van de ontvanger op het scherm. Als er al zenders in zijn geïnstalleerd, verschijnt er een lijst met zenders Druk op de "Menu"-knop, soms moet u op de "OK"-knop drukken. Ze bevinden zich op de afstandsbediening of op de voorkant van de ontvanger. Stel de menutaal in op Russisch. Nadat u de taal hebt gekozen, configureert u de basisparameters - de huidige tijd en de parameters van het video-uitgangssignaal. De tuner (ontvanger) kan om een PIN-toegangscode vragen, in de regel is dit 0000 of 1234.

Stap 3

Voer een harde reset van de ontvanger uit. Hiermee wordt alleen de zenderlijst verwijderd. Dit is nodig om onnodige satellietinstellingen te verwijderen. Voeg satellietvrije kanalen toe, d.w.z. FTA, en het heeft geen CI-connector of smartcardlezers, beperk uw zoekopdracht tot alleen ongecodeerde kanalen. Deze optie wordt aangeduid als "Alleen FTA". Zo kan de volgorde in de lijst worden gehandhaafd.

Stap 4

Controleer de instellingen van het satelliettunermenu: 1. Beschikbaarheid van de benodigde satelliet 2. Controleer de uitlijning van de satellietkop: lineaire kop universele LNB (lokale oscillatorfrequentie 9750/10600); ronde kop - ronde LNB (lokale oscillatorfrequentie 10750); C-BAND (B-band) - C-BAND LNB (lokale oscillatorfrequentie 5150). De gegevens staan op het label van de satellietconverter 3. Selecteer de gewenste satelliet en stel de overeenkomstige DiSEqC-poort in voor de geselecteerde satelliet als er meer dan één converter op de satellietschotel is geïnstalleerd. De DiSEqC-schakelaar bevat ingangen voor het aansluiten van satellietconverters. Schrijf op op welke ingangen elke converter was aangesloten toen satellietkoppen werden aangesloten op DiSEqC. Stel in het menu van de ontvanger de poorten van de DiSEqC-switch in volgens de aangesloten satellietconverters. Als u niet weet of bent vergeten welke poorten zijn ingesteld, zoekt u met brute kracht de bijbehorende satelliet. Stel de instellingen in op de gewenste satelliet en scan deze. Om een transponder te scannen, gaat u naar het menu van de satelliettuner in de sectie transponderinstellingen, satellietconverter, DiSEqC, enz. Selecteer de gewenste transponder (als deze er niet is, dan moet deze worden toegevoegd). Druk vervolgens op de gewenste knop op de afstandsbediening om deze te scannen, hiervoor staan onderaan het tv-scherm gekleurde puntjes die passen bij de kleur van de toetsen op de afstandsbediening. Dit kan zowel in handmatige als automatische modus.

Aanbevolen: