Hoe Maak Je Een Elektromotor?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Elektromotor?
Hoe Maak Je Een Elektromotor?

Video: Hoe Maak Je Een Elektromotor?

Video: Hoe Maak Je Een Elektromotor?
Video: Electric Motor Build - Make a simple electric motor 2024, April
Anonim

Een elektromotor maken is helemaal niet moeilijk. De montage van dit eenvoudige apparaat vereist geen speciale kosten, kost niet veel tijd, maar het zal u en uw kinderen veel plezier bezorgen. Zet de elektromotor in elkaar en kijk hoe hij werkt.

Hoe maak je een elektromotor?
Hoe maak je een elektromotor?

Noodzakelijk

  • - AA-batterij of -accu;
  • - houder met contacten voor de batterij;
  • -magneet;
  • -1 meter draad met emaille isolatie (diameter 0,8-1 mm);
  • -0,3 meter blanke draad (diameter 0,8-1 mm).

instructies:

Stap 1

Begin met het monteren van de motor door de spoel op te winden. Neem een draad met emaille isolatie. Je krijgt een gelijkmatige opwinding als je een geschikte basis voor het opwinden gebruikt, zoals een batterij. Laat 5 cm vrij aan elk uiteinde van de draad en wind 15-20 slagen rond de basis. Probeer niet te strak in te pakken.

Stap 2

Haal de spoel voorzichtig uit het frame, beschadig de vorm niet. Wikkel de vrije uiteinden van de draad rond de resulterende windingen. Laat ongeveer 1 cm draad over om de spoel op de houders te plaatsen. Zorg ervoor dat de windingen die worden verkregen bij het opwinden van de uiteinden van de draad precies tegenover elkaar liggen. Om ervoor te zorgen dat de stroom vrij van de houder naar de spoel kan stromen en de motor goed werkt, verwijdert u de isolatie van de uiteinden van de spoeldraad. Gebruik een scherp mes om de bovenkant van de isolatie te verwijderen, zodat de onderste helft van het uiteinde van de draad in de isolatie blijft. Doe voorzichtig! De blote uiteinden van de draad moeten aan beide uiteinden van de spoel omhoog zijn.

Stap 3

Maak de houders voor de spoel van blanke draad. Dit zijn de draadlussen die de spoel ondersteunen. Neem 15 cm draad, wikkel bijvoorbeeld een stukje draad om een kleine spijker.

Stap 4

Gebruik de batterijhouder als basis van de motor. Het is zwaar genoeg dat de motor niet trilt tijdens het gebruik.

Stap 5

Monteer alle motoronderdelen samen. Bevestig de spoelhouders aan een AA-batterij of oplaadbare batterij. Plaats de batterij in de houder. Plaats de spoel op de houders. Plaats nu een magneet op de batterij en druk op de spoel. De elektromotor startte.

Stap 6

Om een draaiende motor te stoppen, opent u gewoon het circuit. Haal bijvoorbeeld de spoel uit de houders.

Aanbevolen: