Hoe De Batterij Te Onderhouden?

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij Te Onderhouden?
Hoe De Batterij Te Onderhouden?

Video: Hoe De Batterij Te Onderhouden?

Video: Hoe De Batterij Te Onderhouden?
Video: Heftrucks, tips van B-CLOSE: het onderhoud van uw batterijen 2024, April
Anonim

De batterij van een laptop is een van de belangrijkste elementen van een mobiele computer. Om een continue werking van dit onderdeel te garanderen, moet het correct worden bediend.

Hoe de batterij te onderhouden?
Hoe de batterij te onderhouden?

instructies:

Stap 1

Correcte manipulatie van de laptopbatterij moet worden uitgevoerd bij het kopen van een mobiele computer. Nadat je het laptopmodel hebt gekozen dat je leuk vindt, sluit je het apparaat aan op netstroom. Wacht tot de batterij volledig is opgeladen.

Stap 2

De laadindicator moet minimaal 99 procent aangeven. Als de batterij is gestopt bij 98% of minder, is de batterij defect. Stop met het kopen van deze laptop.

Stap 3

Na aankoop van het product de batterij meerdere keren voorconditioneren. Schakel uw laptop uit en sluit de voedingskabel opnieuw aan. Wacht tot de batterij volledig is opgeladen. Dit duurt meestal ongeveer twee uur. Als uw notebook een batterij-oplaadindicator heeft, kunt u deze gebruiken om te bepalen hoe "klaar" de batterij is.

Stap 4

Koppel nu uw laptop los en zet uw mobiele computer aan. Wacht tot de batterij helemaal leeg is. Tegelijkertijd is het aan te raden om de laptop niet te intensief te gebruiken.

Stap 5

Herhaal de procedure voor het opladen en ontladen van de batterij nog 2-3 keer. Uw batterij is nu klaar voor continu gebruik. Houd er rekening mee dat als u uw mobiele computer voortdurend in de buurt van stopcontacten gebruikt, het wordt aanbevolen om de batterij te verwijderen. Dit verlengt de levensduur van het onderdeel.

Stap 6

Wacht tot de batterij 40-60 procent bereikt voordat u de batterij uit de laptop verwijdert. Bewaar een volledig ontladen of opgeladen batterij niet voor lange tijd.

Stap 7

Vermijd natte locaties bij het opslaan en transporteren van de batterij. Laat de batterij niet langer dan twee maanden "inactief". Gebruik de batterij van de laptop regelmatig. Koop in het ideale geval van tevoren een extra batterij om het gedoe van het vinden van een geschikt model in de toekomst te voorkomen.

Aanbevolen: