Hoe De Airconditioner Te Onderhouden?

Inhoudsopgave:

Hoe De Airconditioner Te Onderhouden?
Hoe De Airconditioner Te Onderhouden?

Video: Hoe De Airconditioner Te Onderhouden?

Video: Hoe De Airconditioner Te Onderhouden?
Video: 15 Air Conditioner Maintenance Tips 2024, Mei
Anonim

Airconditioningsystemen zijn al lang stevig ingeburgerd in onze huizen en kantoren. De airconditioner kan zijn functies voor een lange tijd uitvoeren, maar alleen in het geval van regelmatig onderhoud en preventief onderhoud. Het is de controle van de toestand van het apparaat waarmee u de levensduur van de airconditioner kunt verlengen.

Hoe de airconditioner te onderhouden?
Hoe de airconditioner te onderhouden?

Noodzakelijk

  • - handleiding voor de bediening van de airconditioner;
  • - warm water;
  • - filtermatten.

instructies:

Stap 1

Let bij het gebruik van de airconditioner op symptomen die er direct of indirect op kunnen wijzen dat het apparaat onderhoud nodig heeft. In de meeste gevallen is profylaxe ook vereist wanneer het apparaat de kamer zwak begint af te koelen.

Stap 2

Controleer of er warme lucht uit het apparaat komt, of de radiator van de binnenunit bevriest. Soms kunnen er sporen van bevriezing verschijnen op de moeren van dit blok. Een indicator waarmee rekening moet worden gehouden bij onderhoud is het verschijnen van een onaangename geur van de airconditioner.

Stap 3

Om storingen van de airconditioner te voorkomen, moet u er altijd aan denken om de temperatuur te handhaven waarin het apparaat kan werken. Elimineer de maximale modi, die het apparaat vooral snel uitschakelen.

Stap 4

Reinig regelmatig het filter van de binnenunit, dat de radiator tegen stof beschermt. Als de ruimte erg stoffig is, installeer dan speciale pakkingen in de binnenunit om de filtratie fijner te maken.

Stap 5

Om het filter van de binnenunit te reinigen, spoelt u het af onder een matige straal warm water. Voer deze procedure minstens eens in de twee weken uit, en als de stoffigheid in de kamer hoger is dan normaal, dan nog vaker.

Stap 6

Als de regels voor het gebruik van de airconditioner die zijn gespecificeerd in de technische handleiding worden geschonden, kan het afvoersysteem verstopt raken en kan er waterlekkage optreden. Warmte-uitwisseling met de radiator verslechtert ook, er verschijnt ijs op. Zorg er daarom altijd voor dat de airconditioner niet zonder filter wordt gebruikt. Anders moet het apparaat voor reparatie naar de serviceafdeling worden gestuurd.

Stap 7

Het onderhoud van de buitenunit van het apparaat, evenals de volledige preventie van het airconditioningsysteem, vereist kwalificaties. Sluit daarom een contract voor het onderhoud van het systeem af met een gespecialiseerde organisatie. Preventief werk wordt meestal twee keer per jaar uitgevoerd.

Aanbevolen: