Hoe Maak Je Een Stijltang?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Stijltang?
Hoe Maak Je Een Stijltang?

Video: Hoe Maak Je Een Stijltang?

Video: Hoe Maak Je Een Stijltang?
Video: Krullen maken met een stijltang | TUTORIAL 2024, Mei
Anonim

Om de verwarmingsbatterij op te laden, wordt een oplader gebruikt, die in een winkelnetwerk kan worden gekocht of met de hand kan worden gemaakt, wat een minimum aan geld en tijd kost.

Hoe maak je een stijltang?
Hoe maak je een stijltang?

Noodzakelijk

Halve liter glazen pot, aluminium en loden plaat, rubberen buis, deksel met een gat in het midden

instructies:

Stap 1

Neem een glazen of halve liter glazen pot, aluminium en loden platen van 40x100 mm en een rubberen buis met een diameter van 2 cm. Knip een 2 cm lange ring uit de rubberen buis, trek deze over de aluminium plaat, tot het niveau van de elektrolyt. Dit is noodzakelijk, omdat tijdens de werking van de gelijkrichter de elektrolyt aluminium aan het oppervlak van de oplossing sterk corrodeert. Rubber beschermt het tegen corrosie en laat de gelijkrichter dus veel langer werken.

Stap 2

Gebruik natriumbicarbonaat (zuiveringszout) als elektrolyt. Neem frisdrank met een snelheid van 5-7 gram. per 100 ml water. In deze gelijkrichter zal de positieve pool van aluminium zijn, de negatieve pool van lood. Wanneer het apparaat is aangesloten op een normaal stadsnet met een loden plaat, zal er stroom door de gelijkrichter vloeien. Maar het zal maar in één richting gaan. Op dit moment zal er altijd een positieve spanningspool op de aluminium plaat zijn. Als de aluminium plaat is aangesloten op het netwerk, zal er een negatieve spanningspool op de loden plaat zijn. Je krijgt een halfgolfgelijkrichter, omdat er maar één elektrische stroom van een halve cyclus doorheen gaat. In het eerste geval zal er bijvoorbeeld alleen een positieve stroom door het apparaat vloeien.

Stap 3

Dubbelzijdige gelijkrichters worden gebruikt om de spanning volledig te benutten. Ze moeten uit twee of vier elementen bestaan, afhankelijk van de stroom die nodig is voor het opladen. En ze zijn aangesloten op beide fasen van de voeding. Gebruik zekeringen wanneer u het apparaat op de AC-voeding aansluit. Aanpassing van de spanning die voor het opladen wordt geleverd, kan worden gedaan met behulp van een regelweerstand, waardoor overtollige spanning in het circuit wordt "gedoofd" en dienovereenkomstig normale omstandigheden voor het opladen van de batterij worden gecreëerd.

Aanbevolen: