Geotel A1: Robuuste Android Smartphone Review

Inhoudsopgave:

Geotel A1: Robuuste Android Smartphone Review
Geotel A1: Robuuste Android Smartphone Review

Video: Geotel A1: Robuuste Android Smartphone Review

Video: Geotel A1: Robuuste Android Smartphone Review
Video: GEOTEL A1 - китайцы жгут: Android 7 в броне IP67 за 70$! (обзор смартфона) 2024, April
Anonim

Geotel A1 is de debuut-smartphone van het gelijknamige Chinese bedrijf. Behoort tot de budgetklasse. De interne vulling is vrij bescheiden. Het kenmerk van deze smartphone is een gepantserde body en een beschermd scherm waarmee je veilig noten kunt slaan.

Geotel A1 smartphone met schokbestendige behuizing
Geotel A1 smartphone met schokbestendige behuizing

Doos en uitrusting

De Geotel A1 smartphone wordt geleverd in een witte kartonnen doos met een minimalistisch design. Naast de telefoon zelf is er:

  • gebruikershandleiding in meerdere talen, waaronder Russisch;
  • achterklep bouten;
  • USB-microUSB-kabel in zachte stoffen vlecht;
  • headset met in-ear koptelefoon;
  • oplader van de Europese norm voor 1 Ampère;
  • multi tool.

Afmetingen en uiterlijk van de smartphone

De telefoon is 145 mm lang, 78 mm breed, 16,5 mm dik. Hij weegt 221 gram.

De Chinese fabrikant Geotel besloot zijn eerstgeborene geen creatief ontwerp te geven. Het model is ingesloten in een vrij massieve behuizing in militaire stijl. Een soortgelijke beslissing deed velen denken aan de Blackview BV6000. Dankzij dit ontwerp ziet de smartphone eruit als een origineel brutaal, mannelijk: enigszins vergelijkbaar met een soort gepantserde auto met een scherm. Beschermingsniveau IP67.

De aan/uit- en volumeknoppen bevinden zich aan verschillende uiteinden: de eerste aan de rechterkant en de tweede aan de linkerkant. Ze zijn volledig gemaakt van rubber. Waarschijnlijk om deze reden worden ze relatief strak aangedrukt. U kunt er echter na verloop van tijd aan wennen, te oordelen naar de beoordelingen van de eigenaren.

Bovenaan vind je microUSB- en audio-aansluitingen. Ze worden beschermd door een rubberen plug die precies in de nis past. Om het te openen, moet je aan het kleine rubberen lipje trekken. Als u er meerdere keren per dag aan trekt, bestaat het risico dat u het na verloop van tijd afscheurt en opstuurt voor reparatie.

De externe cameralens en flitser bevinden zich in de linkerbovenhoek van het achterpaneel. Ze zijn iets verzonken in de body, wat als een soort bescherming dient als de telefoon valt. Ook de externe speaker bevindt zich aan de achterkant.

Op het voorpaneel bevinden zich klassieke aanraakknoppen. Ze zijn verstoken van achtergrondverlichting. Boven het scherm bevindt zich een camera aan de voorzijde, een oortje, licht- en naderingssensoren.

De afneembare hoes is gemaakt van plastic, het is best stevig. Er zijn gekleurde inzetstukken onder en aan de uiteinden. Het lichaam zelf is gemaakt van elastisch plastic. De hoeken van de telefoon zijn afgeschuind. Dit is om de impact te dempen wanneer deze op een hard oppervlak valt. Om deze reden wordt het displayglas als het ware in de body gedrukt.

Weergave

Geotel A1 heeft een beeldschermdiagonaal van 4,5 inch, een IPS-matrix. QHD-resolutie (540 x 960 pixels). Pixelvorming is helemaal niet vervelend, zoals bij sommige modellen wel het geval is. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Sommige eigenaren vinden dat dit model contrast en verzadiging mist.

Afbeelding
Afbeelding

Geheugen

De telefoon "ploegt" op een 4-core MT6580-processor. Het geheugen heeft bescheiden kenmerken: 1 GB RAM en 8 GB gebruikersgeheugen, waarvan bijna 5 GB beschikbaar is. Dit verwart kopers echter niet.

Camera's

De hoofdcamera is 8 MP. De instellingen voorzien in interpolatie tot 13 MP. Alleen de eenvoudigste opnames werken goed en alleen bij voldoende licht. Wachten op high definition en optimale details heeft geen zin. Er is autofocus. Met de camera kun je in FullHD fotograferen.

De camera aan de voorkant heeft 2 MP. Het is ook primitief en ontworpen voor videocommunicatie.

Geotel A1 besturingssysteem: beoordelingen

De telefoon draait onder het besturingssysteem Android 7. Er is Russification, en compleet. Er zijn geen apps van derden. Als je de reviews van Android 7.0 nougat leest, werkt het systeem vlot, loopt niet vast. Er zijn geen globale storingen gevonden in het model. Ondersteunt alleen GSM- en 3G-netwerken.

Prijzen

Aanvankelijk waren de kosten van het model ongeveer $ 70. Op dit moment is het prijskaartje verhoogd en kun je een model in de winkel kopen voor $ 80. De fabrikant probeert niet boven dit merk uit te stijgen. Dus volgende modellen, bijvoorbeeld geotel note w3bsit3-dns.com, kosten ook ongeveer $ 80.

Aanbevolen: