Android 5.0 Lollipop: Overzicht, Versiefuncties

Inhoudsopgave:

Android 5.0 Lollipop: Overzicht, Versiefuncties
Android 5.0 Lollipop: Overzicht, Versiefuncties

Video: Android 5.0 Lollipop: Overzicht, Versiefuncties

Video: Android 5.0 Lollipop: Overzicht, Versiefuncties
Video: Полный обзор Android 5.0 Lollipop 2024, April
Anonim

Android 5 is een nieuwe versie van het populaire besturingssysteem dat in 2014 is uitgebracht voor allerlei soorten apparaten. De belangrijkste veranderingen waren de overgang naar een nieuwe gebruikersinterface en systeemoptimalisatie.

Android 5.0 Lollipop: overzicht, versiefuncties
Android 5.0 Lollipop: overzicht, versiefuncties

Materiaal ontwerp

In eerdere versies van het Android-systeem was er geen duidelijke ontwerpstandaard. Hierdoor hebben de toestelontwikkelaars het zelf gemaakt, wat niet altijd tot goede resultaten leidde. Het verschil in de kwaliteit van de interface was erg groot. Om dit probleem op te lossen en alle Android-apparaten dicht bij elkaar te laten verschijnen, is de Holo-interface ontwikkeld. Het werd geleverd in Android-versie 4 en kan worden aangepast door apparaatfabrikanten. De mogelijkheden van deze interface ontbraken echter nog.

Na het concept van Holo te hebben verfijnd, heeft Google een nieuw concept ontwikkeld met de naam Material Design. Het is gebaseerd op het idee dat een plat ontwerp niet plat hoeft te zijn. Dit tegenstrijdige idee ziet er in de praktijk erg goed uit. Het systeem maakt gebruik van platte objecten en schaduwen. De resulterende interface is groter dan Holo. Dit gaf ontwikkelaars meer vrijheid om hun eigen interface te creëren en tegelijkertijd consistent te houden. Bovendien bleek Lollipop, afgaande op gebruikersrecensies, productiever dan zijn voorgangers.

Afbeelding
Afbeelding

Ontwerpwijzigingen

Vergrendel scherm

Google heeft meer functies toegevoegd aan het vergrendelscherm van zijn apparaten. Nu worden alle meldingen erop weergegeven, hoewel deze functie in de beveiligingsinstellingen kan worden beperkt of volledig uitgeschakeld. Ook kunnen nu sommige instellingen worden gewijzigd zonder het apparaat te ontgrendelen (wi-fi uitschakelen, de helderheid wijzigen). Naast snelle toegang tot notificaties en instellingen, open je nu snel de camera en telefoon van het toestel.

Gebruiker wijzigen

Voor degenen die met het hele gezin één tablet gebruiken of zelfs een Android op hun computer hebben geïnstalleerd, is er een verandering van gebruikers voorzien. Tegelijkertijd kan het beheerdersaccount (eigenaar) de accounts van andere mensen niet volledig beheren.

Animatie

In Android Lollipop zijn applicatiepictogrammen en animaties volledig veranderd. Dus alle applicaties kregen een schaduw op de achtergrond en vloeiendere animaties.

Lijst met toepassingen

Zelfs zoiets als de lijst met apps is beïnvloed door het herontwerp. Nu worden alle applicaties weergegeven op een contrasterende achtergrond, waardoor het voor de gebruiker gemakkelijker wordt om het gewenste programma te vinden.

Meldingspaneel

In tegenstelling tot eerdere versies van Android kreeg de meldingsbalk in Lolipop een transparante interface. Het paneel met snelle instellingen bedekt echter nog steeds een deel van het scherm met een ondoorzichtige achtergrond om het contrast te verbeteren. Dit is vooral handig als het telefoonscherm moeilijk te zien is.

Instellingenpaneel

De telefooninstellingen hebben niet iets compleet nieuws gekregen. In Lolipop zijn de groepen instellingen van elkaar gescheiden door een kleine opening, anders is het dezelfde bekende lijst. De nieuwe Android heeft echter nog een aantal nieuwe functies gekregen. Vanaf deze versie ondersteunen smartphones het contactloze betalingssysteem. U kunt ook meldingen voor afzonderlijke toepassingen uitschakelen.

datum van publicatie

De meeste apparaten waarop Android-versie 4 is geïnstalleerd, kunnen upgraden naar het bijgewerkte systeem. Dit doen ze automatisch tot december 2014. Nieuwe Android 5-apparaten worden begin 2015 verzonden.

Aanbevolen: