Xiaomi Mi Pad 2: Tabletrecensie, Specificaties, Prijs

Inhoudsopgave:

Xiaomi Mi Pad 2: Tabletrecensie, Specificaties, Prijs
Xiaomi Mi Pad 2: Tabletrecensie, Specificaties, Prijs

Video: Xiaomi Mi Pad 2: Tabletrecensie, Specificaties, Prijs

Video: Xiaomi Mi Pad 2: Tabletrecensie, Specificaties, Prijs
Video: REVIEW: Xiaomi Mi Pad 2 Android Tablet in 2020 - A Budget Choice? [2K 7.9" Display] 2024, Mei
Anonim

Xiaomi Mi Pad 2 is een budgettablet van de tweede generatie van de Mi Pad-lijn. Het werd aangekondigd in 2015 en ging een maand later in de verkoop.

Xiaomi Mi Pad 2: tabletrecensie, specificaties, prijs
Xiaomi Mi Pad 2: tabletrecensie, specificaties, prijs

Uiterlijk

Xiaomi Mi Pad 2 wordt gepresenteerd in drie kleuren: champagne goud, donkergrijs, lichtroze.

De diagonaal van de tablet is 7,9 inch, wat hem vrij groot maakt. Maar tegelijkertijd heeft de tablet geen standaard beeldverhouding. Terwijl de meeste tablets een 16:9-verhouding gebruiken, gebruikte Xiaomi 4: 3, waardoor de tablet eruitziet als een vierkant bord.

De hoeken van de tablet zijn aan alle kanten afgerond, maar het display is gemaakt in de vorm van een rechthoek, wat niet past in het algemene beeld van het toestel.

Aan de voorkant van de Mi Pad 2 bevinden zich naast het scherm een camera en 3 systeemknoppen. De locatie van de knoppen is standaard voor smartphones en tablets. Aan het uiteinde van het toestel zitten ook volumeknoppen en powerknoppen. Er zit geen vingerafdruksensor in het toestel, maar er is wel ondersteuning voor de relatief nieuwe otg-technologie.

Afbeelding
Afbeelding

Ergonomie

De niet-standaard afmetingen van de Xiaomi Mi Pad 2 maken hem niet erg handig in gebruik. Het is nogal moeilijk om je armen om hem heen te slaan, zodat ze niet moe worden. Daarnaast zullen de handen toch moe worden door het gewicht van het toestel. Toch is 322 gram best veel voor een draagbaar apparaat.

In tegenstelling tot de keuze van de beeldverhouding, heeft Xiaomi het doel niet gemist met de locatie van de bedieningsknoppen. Alle knoppen zitten aan de rechterkant onder elkaar, waardoor je de tablet niet alle kanten op hoeft te draaien om ze te gebruiken.

Kenmerken

De Mi Pad 2 heeft een redelijk goede Intel Atom X5 Z8500-processor, geklokt op 2,2 GHz. De processor voert de meeste complexe taken probleemloos uit. Maar daarnaast, zodat je hoogwaardige video's kunt bekijken en games kunt spelen, is de Intel HD Graphics videoversneller ingebouwd in de processor.

Voor de behoeften van de gebruiker is er 16, 32 of 64 GB rom geïnstalleerd, afhankelijk van het model. Beide modellen hebben 2 GB RAM.

De antutu-benchmark schat de tablet op 85.100 punten, wat vergelijkbaar is met de vlaggenschepen van Meizu.

Het is niet erg handig om een grote tablet te gebruiken voor het maken van foto's en video's, maar zo'n functie is wel aanwezig. De 8MP frontcamera is hiervoor geschikt. Veel handiger is de 5 megapixel camera aan de voorkant, deze wordt gebruikt voor videogesprekken.

Mi Pad 2 heeft besturingssysteem Android 5, 1. De tablet ondersteunt geen mobiele communicatietechnologieën, maar kan via Wi-Fi-technologie met internet worden verbonden.

Voor het aansluiten van diverse randapparatuur zul je adapters van OTG naar mini usb of usb moeten kopen.

Prijs

Je kunt Xiaomi Mi Pad 2 kopen in de officiële Xiaomi-winkel in Rusland of via de website van het bedrijf. Sinds de release is de prijs niet veranderd. De Yandex-markt schat het apparaat op 14 duizend roebel.

Aanbevolen: