Xiaomi Redmi 4A: Beoordeling, Specificaties, Prijs

Inhoudsopgave:

Xiaomi Redmi 4A: Beoordeling, Specificaties, Prijs
Xiaomi Redmi 4A: Beoordeling, Specificaties, Prijs

Video: Xiaomi Redmi 4A: Beoordeling, Specificaties, Prijs

Video: Xiaomi Redmi 4A: Beoordeling, Specificaties, Prijs
Video: Xiaomi Redmi 4A Specifications and Price 2024, Mei
Anonim

Xiaomi Redmi 4A is de smartphone van de vierde generatie in de redmi-budgetlijn van smartphones. Het werd aangekondigd in november 2016 en ging in de verkoop in januari 2017.

Xiaomi Redmi 4A: beoordeling, specificaties, prijs
Xiaomi Redmi 4A: beoordeling, specificaties, prijs

Beschrijving

Xiaomi redmi 4a werd gepresenteerd als de goedkoopste en eenvoudigste smartphone van de drie die dit jaar werden aangekondigd. In tegenstelling tot xiaomi redmi 4 en 4 pro, heeft de smartphone iets verminderde kenmerken en een vereenvoudigd ontwerp, meer vergelijkbaar met het ontwerp van smartphones redmi 3. Aanvankelijk werd het alleen in China verkocht, maar werd het later in de rest van de wereld verkocht.

De telefoon heeft een klein 5 inch scherm. De hoogte van het apparaat is 139,5 mm, de breedte is 70,4 mm en de dikte is 8,5 mm. De behuizing is gemaakt van plastic, het gewicht van het apparaat is 131,5 gram. Het kleine formaat van het toestel zou het erg ergonomisch hebben gemaakt als de fabrikant niet had bespaard op plastic. Dit plastic glijdt veel in de handen, vooral bij langdurig gebruik van de telefoon. Bovendien is dit plastic vrij kwetsbaar en zal het niet moeilijk zijn om het te beschadigen.

Een van de kenmerken van het model is de veelkleurige gebeurtenisindicator. De kleuren op de LED kunnen voor elk evenement worden aangepast. Het kan ook het percentage van de lading van de telefoon weergeven.

Afbeelding
Afbeelding

Kenmerken

De xiaomi redmi 4a heeft een Quadcomm Snapdragon 425 quad-coreprocessor, geklokt op maximaal 1,4 GHz. De grafische versneller adreno 308 met een frequentie van 500 MHz is ook geïnstalleerd.

Nadat we de test hebben uitgevoerd met behulp van de anttuu-benchmark, krijgen we 35060 punten. Dit is een redelijk hoge prestatie-indicator voor budget-smartphones, hoewel niet de beste.

De gebruiker heeft toegang tot 16 GB permanent geheugen, uitbreidbaar tot 144 GB met microSD-geheugenkaarten. RAM is slechts 2 GB. Dit is genoeg voor bijna elk type taak, behalve het constant fotograferen van foto's en video's.

Xiaomi Redmi 4a heeft twee camera's. De hoofdcamera van 13 megapixels ondersteunt autofocus en macro-opnamen. De 5MP camera aan de voorkant ondersteunt geen extra functies. De maximale video-opnamekwaliteit van camera's is fullHD 30 fps.

De 3100 mAh accu ondersteunt het toestel tot 10 uur gesprekstijd. De laadsnelheid is erg laag, aangezien er gebruik wordt gemaakt van een lader met een stroomsterkte van 1A.

Het toestel ondersteunt de nieuwste generatie LTE 4G mobiele technologie. Er is wifi, bluetooth 4.0, GPS, GLONASS. Er is een digitaal kompas, gyroscoop, nabijheids-, licht- en halsensoren.

Het besturingssysteem Android 6.0 is geïnstalleerd.

Prijs

Van de hele lijn redmi-telefoons heeft versie 4a de laagste prijs vanwege lagere specificaties en bouwkwaliteit, maar sommige winkels in Rusland zijn te duur en verkopen voor 8 duizend roebel. Het apparaat kost ongeveer 6, 5000 roebel. De gemiddelde prijs kan in verschillende regio's van het land verschillen.

Aanbevolen: