Xiaomi Redmi 5/5 Pro: Beoordeling, Specificaties, Prijs

Inhoudsopgave:

Xiaomi Redmi 5/5 Pro: Beoordeling, Specificaties, Prijs
Xiaomi Redmi 5/5 Pro: Beoordeling, Specificaties, Prijs

Video: Xiaomi Redmi 5/5 Pro: Beoordeling, Specificaties, Prijs

Video: Xiaomi Redmi 5/5 Pro: Beoordeling, Specificaties, Prijs
Video: Xiaomi Mi LED TV 4 Pro - 55" 4K HDR w/ Official Android TV Support - Unboxing & Hands on Review 2024, April
Anonim

Smartphones Xiaomi Redmi 5 en Redmi 5 pro zijn een van de meest populaire gadgets en bestsellers in hun budgetprijsklasse. Voor relatief weinig geld krijgt de gebruiker een redelijk hoogwaardige en functionele smartphone.

Xiaomi Redmi 5/5 Pro: beoordeling, specificaties, prijs
Xiaomi Redmi 5/5 Pro: beoordeling, specificaties, prijs

Kenmerken Xiaomi Redmi 5

De Xiaomi Redmi 5-smartphone (er zijn veel uitspraakvariaties: chiaomi, haomi, hayami, hayomi, xiaomi of xaomi readmi) is een bijna ideale gadget voor het uitvoeren van alledaagse taken in zijn prijscategorie, evenals een nieuwigheid van de afgelopen 2017 en een van de bestsellers. Het zet de populaire Redmi-line-up voort.

De fabrikant rustte het uit met een groot 5, 7 inch 18: 9-formaat scherm, een energiezuinige Snapdragon 450-processor, een grafische versneller Adreno 506 en een functionele schaal MIUI 9. De smartphone is ontworpen om met twee of met één simkaart te werken SIM-kaart en microSD-geheugenkaart met maximaal uitbreidbaar geheugen 128 GB (combolade). Het RAM-geheugen is 3 GB en het ingebouwde geheugen is 32 GB.

Aan de achterkant van de behuizing bevindt zich een hoofdcamera, een effen LED-flitser en een vingerafdrukscanner. Aan de bovenkant bevindt zich een koptelefoonaansluiting, een microfoon en een infraroodpoort voor het bedienen van huishoudelijke apparaten. Aan de onderkant bevindt zich een microUSB-connector, een microfoon, een luidspreker. De volumeknop en de aan / uit-knop bevinden zich aan de rechterkant en aan de linkerkant bevindt zich de gecombineerde lade. De montage van de telefoon is van hoge kwaliteit, de body is gemaakt van metaal met kunststof inzetstukken aan de boven- en onderkant. Lichaamskleuren - zwart, blauw, roze, goud.

Afbeelding
Afbeelding

Het beeldscherm heeft een HD+ resolutie, wat bij zo'n groot scherm weinig invloed heeft op de kwaliteit en helderheid van het beeld. Aan de andere kant kan dit als een pluspunt worden gezien: de belasting van de processor is immers minder, en daardoor gaat de batterijlading langer mee. De autonomie van de smartphone is hier 3300 mAh - dit is genoeg voor 1 dag actief gebruik.

De geluidskwaliteit in de speakers is op een hoog niveau, zeker bij het luisteren met een koptelefoon.

De gadget was begiftigd met een redelijk goede camera met een 12 MP-camera aan de achterkant met een diafragma van f / 2.2. Foto's zijn van goede kwaliteit met voldoende verlichting. Als dit onvoldoende is, zal er ruis optreden, wat heel normaal is voor een camera van dit niveau. Handmatige instellingen zijn beschikbaar voor de gebruiker. Er is geen stabilisatie bij het opnemen van video. De frontcamera is 5 MP en is voorzien van een flitser.

Het pakket bevat een oplader met een microUSB-connector, een koffer, een clip voor het verwijderen van de gecombineerde lade, een gebruikershandleiding en een garantiekaart.

Op de Yandex-markt begint de gemiddelde prijs vanaf 9.000 roebel in Rusland.

Wat is het verschil tussen Redmi 5 en Redmi 5 pro (Redmi 5 plus)?

Uiterlijke verschillen in de case vergeleken tussen de twee populaire smartphones zijn minimaal. In het Redmi 5 pro-model is de schermdiagonaal groter - hier is het 5, 99 inch, Full HD-resolutie en een krachtigere Snapdragon 625-processor. De camera's tussen de twee gadgets zijn identiek, het enige is een tweekleurige LED flitser voor de hoofdcamera van de Redmi 5 pro. Een belangrijk verschil tussen de twee versies is de autonomie: Redmi 5 pro heeft een grotere batterij van 4000 mAh. Er is ook een versie van de gadget voor zowel 3/32 GB als 4/64 GB.

Aanbevolen: