Rostest Of Eurotest: Wat Is Het Verschil?

Inhoudsopgave:

Rostest Of Eurotest: Wat Is Het Verschil?
Rostest Of Eurotest: Wat Is Het Verschil?

Video: Rostest Of Eurotest: Wat Is Het Verschil?

Video: Rostest Of Eurotest: Wat Is Het Verschil?
Video: Чем отличается Макбук РСТ от не РСТ, или какой взять в 2020 году? 2024, Mei
Anonim

In de moderne markt voor mobiele telefoons zijn er twee voorwaarden die van invloed zijn op de garantievoorwaarden voor de gekochte goederen en de wettigheid van hun invoer in het land - dit zijn Eurotest en Rostest. Wat is het verschil tussen hen?

Rostest of Eurotest: wat is het verschil?
Rostest of Eurotest: wat is het verschil?

Rostest

Rostest is een bord dat op mobiele telefoons wordt geplaatst die legaal in het land zijn geïmporteerd door de fabrikanten zelf of hun geautoriseerde distributeurs. Dit betekent dat het apparaat het vereiste conformiteitscertificaat heeft, veilig is in gebruik en kan worden onderhouden in alle servicecentra van deze fabrikant in heel Rusland. Nadat u bijvoorbeeld een telefoon in Jekaterinenburg hebt gekocht, kunt u het apparaat in Moskou of Volgograd en in elke andere stad onderhouden of repareren.

Eurotest

Het concept van Eurotest verscheen op een moment dat de zogenaamde "grijze" goederen het land binnenkwamen. Dit betekent niet dat de apparatuur van slechte kwaliteit is. Het is alleen geïmporteerd zonder de officiële toevoerkanalen. Dienovereenkomstig heeft een dergelijk product geen certificering en zal de fabrikant dergelijke producten niet repareren binnen de garantieperiode. Het officiële Eurotest-keurmerk blijkt gewoon niet te bestaan. Dit concept is geïntroduceerd om klanten duidelijker uit te leggen dat de telefoons een Eurotest-garantie hebben en worden onderhouden door een speciaal servicecentrum. De verkoper geeft een garantie af, maar deze is gebonden aan één enkel centrum en het is niet bekend hoe lang deze zal duren. Als u naar een andere stad vertrekt, wordt de service aan uw apparatuur daar niet uitgevoerd.

Verschillen tussen Eurotest en Rostest

Hoe apparaten met een Rostest-garantie te onderscheiden van apparaten met een Eurotest-garantie. Veel verkopers proberen onervaren consumenten te misleiden. Dit geldt met name voor online winkels. Ze verkopen het product in de hoop dat de koper de aankoop niet wil retourneren, zelfs niet als hij het onofficiële merkteken opmerkt. Legaal geïmporteerde mobiele telefoons hebben een doos, instructies in het Russisch. Illegaal geïmporteerde goederen hebben een doos in een vreemde taal.

Het verschil tussen Eurotest en Rostest is ook dat telefoons onder de Rostest-garantie zowel in een winkel of een verkoopkantoor kunnen worden gekocht, als op afstand, bijvoorbeeld via internet. Eurotest-producten worden alleen bij aflevering verkocht. Sinds het ontdekken van dergelijke producten in de schappen tijdens een testaankoop, kunnen wetshandhavingsinstanties erin geïnteresseerd raken, wat dreigt met hoge boetes. Op de websites staan echter geen adressen, meestal staat daar alleen een telefoonnummer vermeld.

Er is geen verschil in de kwaliteit van de goederen. Beide producten worden vervaardigd in een officiële fabriek. Alle verschillen zitten in de leveringskanalen naar het grondgebied van Rusland en de voorwaarden van garantieservice, wat erg belangrijk is voor de meeste consumenten.

Wat te kiezen voor de consument

Het is handig om apparatuur met de Eurotest-garantie aan te schaffen als u een bepaald bedrag wilt besparen zonder afhankelijk te zijn van de garantieperiode. Als u veel veiliger weet dat uw apparaat in het geval van een storing gratis wordt gerepareerd of vervangen, koop dan een product met het Rostest-teken op de doos.

Aanbevolen: