Java Installeren Op Nokia

Inhoudsopgave:

Java Installeren Op Nokia
Java Installeren Op Nokia

Video: Java Installeren Op Nokia

Video: Java Installeren Op Nokia
Video: Nokia как игровая платформа | Java игры 2024, Mei
Anonim

Alle mobiele telefoons van Nokia op basis van S40- en S60-platforms hebben een Java-virtuele machine ingebouwd in de firmware. Het enige dat nodig is om een J2ME-toepassing op zo'n telefoon te installeren, is deze in het ingebouwde geheugen van het apparaat of op een geheugenkaart te plaatsen.

Java installeren op Nokia
Java installeren op Nokia

instructies:

Stap 1

Onthoud dat Nokia-telefoons, in tegenstelling tot veel andere fabrikanten, geen JAD-bestand nodig hebben. Ze kunnen gemakkelijk rondkomen met een enkel JAR-bestand. De aanwezigheid van een JAD-bestand zal echter op geen enkele manier interfereren met het werk van het programma. En als u een JAD-bestand downloadt met de browser van uw telefoon, downloadt het apparaat automatisch het bijbehorende JAR-bestand.

Stap 2

Download op een S40-telefoon het JAR-bestand met de ingebouwde browser. Gebruik hiervoor geen Opera Mini, UCWEB of soortgelijke programma's. Het wordt automatisch geïnstalleerd, waarna u het programma vindt in de sectie "Games" of "Toepassingen".

Stap 3

Als uw telefoon een verwijderbare geheugenkaart heeft, schakelt u het apparaat uit, verwijdert u de kaart, plaatst u deze in de kaartlezer en zoekt u de map met de JAR-bestanden erop. Plaats daar nieuwe dergelijke bestanden, koppel de kaartlezer op de juiste manier los van de computer, verplaats de kaart naar de telefoon en zet hem aan. Nieuwe toepassingen verschijnen in het overeenkomstige gedeelte van het menu.

Stap 4

Als u een apparaat op het S60-platform gebruikt, wordt de installatie automatisch gestart na het downloaden van het JAR-bestand via de ingebouwde browser van de telefoon. Het bestand zelf wordt ofwel nergens opgeslagen, of bij nieuwe modellen blijft het in de map van de geheugenkaart met de naam download. De UCWEB-browser slaat het bestand op in de UCDownloaded-map, terwijl u met de Opera Mini- of Opera Mobile-browser bijna elke map op uw geheugenkaart kunt selecteren om op te slaan. Het wordt aanbevolen om hiervoor de map Overige te selecteren en de gedownloade bestanden daar naar andere mappen over te brengen. U kunt een JAR-bestand in dezelfde map plaatsen met een kaartlezer en u hoeft de telefoon niet uit te zetten om de kaart te verwijderen. Het is voldoende om kort op de uit-toets te drukken en vervolgens het item "Kaart uitwerpen" te selecteren in het menu dat verschijnt.

Stap 5

Als het bestand is gedownload door een browser van derden, gaat u met de ingebouwde browser van de telefoon naar de map waarin het zich bevindt en start u het. Als u X-Plore Bestandsbeheer gebruikt, selecteert u Bestand - Openen in systeem in het menu.

Stap 6

Ongeacht hoe u met de installatie bent begonnen, onthoud dat het originele JAR-bestand ongewijzigd blijft. Hierdoor kan, indien nodig, het programma opnieuw worden geïnstalleerd met de standaardinstellingen. Tijdens de installatie worden u verschillende vragen gesteld, die positief moeten worden beantwoord. Wanneer u wordt gevraagd naar een locatie om te installeren, selecteert u een geheugenkaart. Onthoud dat JAR-bestanden, in tegenstelling tot SIS- en SISX-bestanden, in geen enkel Nokia-telefoonmodel een digitale handtekening vereisen.

Aanbevolen: