Een Tv Kiezen In In

Inhoudsopgave:

Een Tv Kiezen In In
Een Tv Kiezen In In

Video: Een Tv Kiezen In In

Video: Een Tv Kiezen In In
Video: Kiezen vanuit je hart, hoe doe je dat? 2024, Mei
Anonim

Een klant die naar de winkel komt, is verdwaald bij het zien van een enorm assortiment tv's en loopt het risico een model te kopen dat niet helemaal bij hem past. Om dit te voorkomen, moet hij goed begrijpen wat voor apparaat hij wil en welke eisen het eraan stelt.

Groot scherm met hoge resolutie, geschikt voor het bekijken van video's
Groot scherm met hoge resolutie, geschikt voor het bekijken van video's

instructies:

Stap 1

Afhankelijk van het type scherm worden tv's onderverdeeld in drie hoofdtypen waar veel vraag naar is bij het grote publiek: lcd-tv's, led-achtergrondverlichting en plasma-tv's. Het eenvoudigste selectiecriterium is wat de gebruiker gaat kijken: video-opnames of televisie-uitzendingen. Als het de bedoeling is dat het scherm goedkoop is, en daarom klein van formaat, en televisie-uitzendingen omvat, moet u vloeibaar-kristalelektronica kopen, en als er genoeg geld is voor een diagonaal van 50 inch, en de meeste tijd zal worden besteed aan films opgenomen op schijven en andere media, moet u plasma kopen.

Stap 2

LCD-monitoren verbruiken een minimum aan elektriciteit, ze worden gepresenteerd in een breed assortiment, waarin elke consument een tv naar zijn gading kan vinden, hun prijs is laag en de kleurweergave is heel acceptabel voor een gewone kijker. Een plasmascherm verhoogt de energiekosten en de kosten zijn iets hoger, maar liefhebbers van videoweergave van hoge kwaliteit geven er de voorkeur aan vanwege de goede helderheid en uitstekende kleurweergave. Minpuntje - er zijn geen low-budget, kleine modellen op de markt. Een led-tv heeft een natuurlijker beeld met een breder scala aan kleuren en extra verlichting. De prijs is hoog, terwijl het assortiment beperkt is.

Stap 3

Er moet ook aandacht worden besteed aan het weergaveformaat: 4: 3 of 16: 9. De eerste is de meeste kijkers bekend van verouderde CRT-apparatuur en live-uitzendingen. Het is in dit formaat dat alle Russische zenders worden getoond. Eigenaren van kabel- en satellietzenders die toegang hebben tot buitenlandse tv-programma's, bekijken sommige om 16: 9. Veel films worden in hetzelfde formaat opgenomen: wanneer ze worden afgespeeld in 4:3, verschijnen er zwarte balken aan de boven- en onderkant. Als de oude video echter wordt uitgerekt tot 16:9, worden de boven- en onderkant iets bijgesneden.

Stap 4

De diagonaal en resolutie van de tv hangt ook af van het type video-uitgang erop. De meeste tv-zenders hebben bepaalde signaalparameters die zelfs met hoogwaardige apparatuur niet kunnen worden verbeterd, daarom is het beter om een kleine tv te nemen of er afstand van te nemen om liveprogramma's te bekijken. Gelicentieerde films en een deel van FullHD kabelzenders kunnen worden bekeken op schermen met een grotere diagonaal.

Aanbevolen: