Een Gebruikte Digitale Camera Kopen?

Inhoudsopgave:

Een Gebruikte Digitale Camera Kopen?
Een Gebruikte Digitale Camera Kopen?

Video: Een Gebruikte Digitale Camera Kopen?

Video: Een Gebruikte Digitale Camera Kopen?
Video: Buying a USED CAMERA 7 Things you NEED TO KNOW! 2024, Mei
Anonim

Bij het kopen van een compactcamera volstaat het om zeker te zijn van de kwaliteit van de lens en de stabiele werking van de zoom. En bij het testen van de prestaties van een serieuze spiegelreflexcamera, waarin veel meer mechanische componenten zitten, is veel geduld en voorzichtigheid geboden.

Een gebruikte digitale camera kopen?
Een gebruikte digitale camera kopen?

instructies:

Stap 1

Als u tussen de advertenties voor de verkoop van gebruikte digitale technologie een passend aanbod heeft gevonden, neem dan contact op met de verkoper via de verstrekte contactgegevens. Vergeet in een telefoongesprek niet duidelijk te maken hoeveel foto's er met deze camera zijn gemaakt. Deze vraag is vooral relevant bij het kiezen van een spiegelreflexcamera, aangezien het de sluiter is die aan slijtage onderhevig is in deze categorie apparaten.

Stap 2

Elke spiegelreflexcamera heeft zijn eigen maximale sluitertijd, dus het is wenselijk dat de uitgeputte bron van de camera de helft van deze indicator niet overschrijdt. Anders kunnen er na aankoop extra kosten ontstaan voor het vervangen van de sluiter.

Stap 3

Bepaal zelf de "kilometerstand" van het toestel. Gebruik hiervoor een foto die met deze camera is gemaakt, onbewerkt door grafische editors. Het aantal ontspanknopen wordt vastgelegd in de EXIF van elk frame. Om deze informatie te krijgen, gebruikt u het programma ShowExif (zie de waarde van de parameter "Totaal aantal ontspanknopen") of het populaire IrfanView (de parameter "Totaal aantal foto's").

Stap 4

Vraag bij het kopen van een serieuze spiegelreflexcamera de eigenaar om de volledige gedetailleerde geschiedenis van de werking ervan. Deze camera's worden vaak gebruikt in extreme omstandigheden. Voor compacte, goedkope camera's zal het verhaal van het aantal frames minder belangrijk zijn.

Stap 5

Controleer het apparaat zorgvuldig op verborgen gebreken en storingen. Voer de inspectie op dezelfde manier uit als bij het kopen van een nieuwe camera, maar dan zorgvuldiger. Onderzoek het uiterlijk. Negeer geen krassen, scheuren, chips. Vraag de eigenaar naar hun afkomst. Inspecteer de schroefverbindingen, die vrij moeten zijn van schroevendraaiersporen. Schud de camera om er zeker van te zijn dat er geen gerinkel of spel is.

Stap 6

Controleer de compact of matrix op gebroken pixels. Als u er een vindt, is het beter om af te zien van kopen. Open het diafragma zo ver mogelijk en maak onscherpe foto's van een helder verlicht object, zoals een zonnige lucht. Het uniforme matrixlicht zal zwarte "gebroken" pixels afgeven. Controleer "hete" defecte pixels bij een lange sluitertijd met de lens gesloten. Ze zullen oplichten in het zwarte veld van de afbeelding.

Stap 7

Inspecteer de lens, lensoppervlakken. Ze moeten perfect transparant en glad zijn. Autofocus mag niet vastlopen, soepel werken, zonder vreemde geluiden. Als u de mechanica en de lens nogal versleten vindt, stelt u de aankoop uit, aangezien verdere reparaties erg duur zullen zijn.

Stap 8

Zorg ervoor dat alle hendels en knoppen goed werken. Activeer verschillende camerafuncties en opnamestanden. Maak een paar testopnames, bekijk de meting, scherpstelling en ingebouwde flitser.

Aanbevolen: