Een Gebruikte DSLR Kopen?

Inhoudsopgave:

Een Gebruikte DSLR Kopen?
Een Gebruikte DSLR Kopen?

Video: Een Gebruikte DSLR Kopen?

Video: Een Gebruikte DSLR Kopen?
Video: Buying a USED CAMERA 7 Things you NEED TO KNOW! 2024, April
Anonim

Een nieuwe camera kopen in een winkel is niet zo moeilijk. Het belangrijkste hier is om geen fabrieksfout te nemen. Het is veel moeilijker om geen fout te maken bij de aankoop van een gebruikte DSLR, wat vanwege de relatief goedkope prijs de voorkeur heeft.

Een gebruikte DSLR kopen?
Een gebruikte DSLR kopen?

Voor- en nadelen van een gebruikte DSLR

De pluspunten van een gebruikte DSLR moeten in de eerste plaats worden toegeschreven aan vrij lage kosten. Daarnaast is de beeldkwaliteit misschien niet veel slechter, en soms zelfs beter dan die van nieuwere modellen.

Een van de nadelen van het kopen van een gebruikte DSLR is het gebrek aan betrouwbare informatie over de gebruiksomstandigheden, d.w.z. het is nogal moeilijk te voorspellen hoeveel meer het apparaat zal kunnen werken. De echte "kilometerstand" van de camerasluiter is vaak onbekend. De batterij zal een nieuwe moeten kopen. Klein van formaat en niet erg duidelijk LCD-scherm. Sommige amateurmodellen doen er lang over om in te schakelen en hebben langzame burst-opnamen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een gebruikte DSLR

Bij de aankoop van een gebruikte DSLR dient u zich allereerst te informeren over de redenen van verkoop. Natuurlijk hoor je misschien geen waarheidsgetrouw antwoord, maar kijk in ieder geval naar de reactie van de verkoper.

Het is belangrijk om naar de beschikbaarheid van een garantiekaart te vragen. Als het blanco blijkt te zijn, blijkt dat het product onder garantie is gekocht. Indien nodig kunt u rekenen op gratis reparaties.

Het is noodzakelijk om de volledigheid van de gekochte goederen te controleren. Het moet worden geleverd met snoeren, opladers, softwareschijven. Bij afwezigheid van deze set bestaat het risico een gestolen DSLR te bemachtigen.

Significant is het punt met betrekking tot de glanzende slijtage van een gebruikte DSLR. Actief gebruik van het apparaat leidt tot schaafwonden op de meest gebruikte plaatsen. De meeste moderne DSLR-modellen zijn gemaakt van mat plastic, dus de bestaande slijtage zal opvallen van de rest van de onderdelen door hun glans.

U moet letten op de aanwezigheid van krassen op de camerabody. Het is gebruikelijk dat sommige amateurfotografen de camera constant bij zich dragen en minimale foto's maken. Dergelijke modellen hebben lichte schaafwonden en misschien zelfs kleine krassen. Het is niet eng, zolang er geen deuken zijn. Het is de moeite waard om eventuele krassen op het scherm te zoeken. Hun aanwezigheid wijst op een vrij langdurig gebruik van de DSLR, omdat het glas dat het fotoscherm bedekt, slijtvast is.

Het actieve gebruik van een DSLR en het gebruik van verwisselbare objecten wordt aangegeven door de aanwezigheid van stof op de spiegelelementen van het apparaat. Stofdeeltjes kunnen vrij eenvoudig uit de zoeker worden verwijderd. Om dit te doen, verwijdert u eenvoudig de oogschelp en gebruikt u een wattenstaafje.

Aanbevolen: