Hoe Koop Je Een DSLR?

Inhoudsopgave:

Hoe Koop Je Een DSLR?
Hoe Koop Je Een DSLR?

Video: Hoe Koop Je Een DSLR?

Video: Hoe Koop Je Een DSLR?
Video: Guide to buy your first DSLR camera with the right lens | DSLR or mirrorless 2024, Mei
Anonim

Om een DSLR te kopen, moet je beslissen voor welk doel je hem nodig hebt. Als je voor de taak staat om een fotopaviljoen en studio-opnames te organiseren, is dit een vraag. Fotograferen op reis of extreme sporten is een andere. Afhankelijk van het doel is het noodzakelijk om het gewicht van de camera te kiezen, dat voornamelijk afhangt van het materiaal waarvan de body is gemaakt.

Hoe koop je een DSLR?
Hoe koop je een DSLR?

Noodzakelijk

  • -camera;
  • -verhaallijn.

instructies:

Stap 1

Bepaal de doelen die u ertoe hebben aangezet een DSLR te kopen. Als je hem bijvoorbeeld mee gaat nemen op lange wandelingen, laat je dan leiden door de lichtheid van de koffer. Zelfs de extra 200-300 g in veldomstandigheden kan behoorlijk groot zijn. Aan een reiscamera wordt echter ook een andere eis gesteld: de behuizing moet van schokbestendig materiaal zijn. Voor studio-opnamen zijn deze vereisten niet van het grootste belang.

Stap 2

Bepaal welke lensvatting u het beste bevalt: de standaard schroefvatting of de bajonetvatting. In omstandigheden waarin een snelle verandering van optica nodig is, wat typisch is voor reportagefotografie, heeft het laatste de voorkeur. Ook de bajonetvatting blijkt betrouwbaarder te zijn. Maar als je stillevens wilt fotograferen met adapterringen en andere hulpstukken die tussen een DSLR en een verwisselbare lens zijn bevestigd, is de draad in dit geval gunstiger.

Stap 3

Analyseer alle voor- en nadelen van elk van de min of meer grote fabrikanten van fotoapparatuur. Zonder een gedetailleerde analyse is het uiterst moeilijk om een bepaald merk te kiezen. Elk van hen heeft nogal wat voor- en tegenstanders, dus maak voordat je een definitieve beslissing neemt een "proefrit": vraag je vrienden om bijvoorbeeld Nikon, Canon en Pentax te fotograferen. Het is noodzakelijk om alles te analyseren: de locatie van de knoppen en hoe de camera in de hand "zit", en natuurlijk de foto's. Het is raadzaam om in verschillende standen en onder verschillende lichtomstandigheden te fotograferen. Zo kun je bepalen welk merk het beste bij je past.

Stap 4

Ontdek alles over het assortiment verwisselbare lenzen die hypothetisch passen bij uw geselecteerde DSLR. Voor de meeste fotografen die serieus met fotografie bezig zijn, zijn drie soorten lenzen van het grootste belang: groothoek (28-35 mm), standaard (ongeveer 50 mm) en tele (85-175 mm). De laatste tijd geven specialisten uit de lightpainting steeds meer de voorkeur aan zoomlenzen, maar eerlijkheidshalve moet worden opgemerkt dat deze optica voor het grootste deel merkbaar inferieur zijn aan optica met een vaste brandpuntsafstand. Een ander belangrijk aspect is de lensopening. Hoe kleiner de numerieke waarde, hoe beter.

Aanbevolen: