Hoe Koop Je Een Goede Camera?

Inhoudsopgave:

Hoe Koop Je Een Goede Camera?
Hoe Koop Je Een Goede Camera?

Video: Hoe Koop Je Een Goede Camera?

Video: Hoe Koop Je Een Goede Camera?
Video: 5 Best Cameras for Beginners in 2021 2024, Mei
Anonim

Fotografie wordt jaar na jaar de meest relevante en populaire kunstvorm. En dit is een duidelijk patroon. Iedereen kan leren fotograferen. Hiervoor moet je alleen bepaalde fotografievaardigheden verwerven en natuurlijk een goede camera. Elke fabrikant biedt een verscheidenheid aan modellen op de servicemarkt. En elke camera is op zijn eigen manier goed, want echt, er zijn geen kameraden in smaak en kleur. Maar zoals in elk bedrijf zijn er bij het kopen verschillende basiscriteria waarmee de koper rekening moet houden.

Hoe koop je een goede camera?
Hoe koop je een goede camera?

instructies:

Stap 1

De toenemende voorkeur in de moderne wereld wordt gegeven aan digitale camera's. De ontwikkeling van technologie staat niet stil en bijna elk huis heeft een pc, dus we besluiten dat we alleen digitale modellen zullen overwegen. Bovendien heeft de figuur een aantal voordelen ten opzichte van de filmkameraad. Allereerst gebruiksgemak. Het is niet nodig om constant film te kopen en de foto's kunnen op uw pc worden opgeslagen en bewerkt. Het tweede en belangrijkste is dat je niet naar de winkel hoeft om de film te ontwikkelen om er zeker van te zijn dat de foto uitkwam. Het resultaat is direct te bekijken en eventueel het frame opnieuw te fotograferen. Veel fabrikanten stappen over op digitaal, vooral omdat filmcamera's de grens van hun ontwikkeling al hebben bereikt, film heeft de perfectie al bereikt. In tegenstelling tot digitale technologie, die zich in een enorm tempo blijft ontwikkelen.

Stap 2

Kies de camera volgens uw behoeften. Maak een paar foto's tijdens het winkelen in een winkel. Controleer of u tevreden bent met hun kwaliteit. Bepaal hoeveel megapixelcamera je wilt. Er zijn twee soorten matrixen: CMOS (gebruikt in de goedkoopste point-and-shoot camera's of in de duurste spiegelreflexcamera's) en CCD (geïnstalleerd in middenklasse camera's). Natuurlijk, hoe groter de matrix, hoe beter. Maar om goede foto's te krijgen, zijn 3-4 megapixels voldoende.

Stap 3

En nu over het belangrijkste. Vraag het aan een ervaren fotograaf en zij zullen je vertellen dat optica en lichtgevoeligheid het belangrijkste zijn. Kijk bij het kiezen van een camera naar de optiek die erop zit. Let op wie de fabrikant is. Het is logisch om aan te nemen dat je in goedkope modellen van onbekende merken niet kunt rekenen op dure optica. Lichtgevoeligheid, of diafragmaverhouding, is ook erg belangrijk. Hoe hoger deze is, hoe beter je opnamen eruit zullen komen bij het fotograferen bij schemering en in donker licht, dat wil zeggen dat je uiteindelijk minder ruis en witte punten krijgt. De meeste bedrijven geven de diafragmaverhouding aan ten opzichte van conventionele film (100, 200, enz.), hoe hoger dit cijfer, hoe beter. Ook wordt de gevoeligheid weergegeven in lux. In dit geval is minder meer.

Stap 4

Camera's zijn onderverdeeld in twee typen: compactcamera's en DSLR's. Hun belangrijkste verschil is dat bij een compactcamera de lens niet wordt vervangen, maar voor eens en voor altijd wordt ingebouwd. Bij spiegelreflexcamera's veranderen de lenzen wanneer de taak wordt gewijzigd. Zo zijn er macro- en telelenzen, "portretlenzen" enzovoort. Als je nog niet zeker weet of je in de toekomst geïnteresseerd bent in fotografie, jaag dan niet op dure modellen. Een uitgebrande DSLR-camera alleen geeft nog steeds niemand goede en mooie foto's. Mee eens, het zal zonde zijn als je veel geld uitgeeft, en ze zullen stof verzamelen op de plank. Zelfs een goedkope point-and-shoot-camera bij goede verlichting kan geweldige foto's maken. Als je dol bent op fotografie, geloof me, na een tijdje weet je zelf welk apparaat je nodig hebt.

Aanbevolen: